Muamelat kelimesinin hangi dilden kültürümüze geldiği de merak duyulan noktalar arasında yer alıyor. Son zamanlarda anlamı merak edilen sözcükler arasında yer alan muamelat ne demek, TDK'ya göre muamelat ne anlama geliyor? Peki muamelat kelimesinin kökeni ne, muamelat kelimesinin kaç anlamı var? İşte detaylar…
Yıllar içerisinde dilimize birçok farklı dilden yerleşen binlerce kelime öbeği bulunuyor. Zaman zaman karşılaşılan bu kelimelerin anlamları internette çok araştırılıyor. Bu kelimelerden biri de Muamelat kelimesidir. Muamelat dilimize Arapça'dan yerleşmiş bir sözcüktür. Muamelat kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı merak ediliyor. Muamelat ne demek ve ne anlama gelir? Muamelat kelimesinin anlamı ile ve doğru yazımı nasıl? İşte günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkan muamelat kelimesi ne demek, TDK’ya göre anlamı...
MUAMELAT NE DEMEK?
Muamelat Arapça kökenli bir kelime olup zamanla dilimize yerleşen kelimeler arasına irmiştir. Muamelat kelimesi TDK’ya göre iki farklı anlamda kullanılıyor.
Muamelat kelimesinin birinci olarak işlemler, ikinci olarak ise davranışlar kelimesi olarak ifade edilir. Muamelat dini bir terim olmak üzere Muamele kelimesinin çoğul hali olarak adlandırılır.
Muameleler, insanların işlerine yönelik amelleri olarak ifade edilir.
İslam dininde fiili ibadetlere göre verilen hükümlerin yanı sıra insanların birbiri arasında veya toplumların birbiri arasında olan hukuki, idari ve mali gibi beşeri konuları düzenleyen terim olarak adlandırılıyor.
TDK'YE GÖRE MUAMELAT ANLAMI
Muamelat kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:
- İşlemler
- Davranışlar
BİR YORUM YAPIN 0