Evde karasineklerden nasıl kurtuluruz? Karasinekleri uzaklaştıran yöntemler nelerdir?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte pencerelerden giren karasinekler evde dolanıp rahatsızlığa neden oluyor. Birçok kişi özellikle mutfaklarda ve banyolarda her şeye konan bu karasineklerden kurtulmanın yollarını merak ediyor. Sürekli vızıldayan karasineklerden nasıl kurutuluruz, Karasineği uzaklaştıran yöntemler nelerdir? Yasemin.com ekibi olarak en pratik yöntemleri sizler için araştırdık.

Hemen hemen herkesin rahatsız olduğu karasinekler zaman içerisinde açık olan pencerelerden girerek her yere doluşur ve rahatsızlığa neden olur. Yemek yerken, yemek hazırlarken hemen hemen her yerde vızıltısıyla ve rahatsızlık veren sinekleri yok etmek için bilmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Bunun öncesinde de karasinekleri evden uzaklaştırmak isterseniz yaz mevsiminde asla tezgahın üzerinde yemek kalıntıları bırakmayın. Aynı zamanda kullandığınız çöp kutunuzun ağzı kapalı olmasına dikkat edin.. Bütün bunlara dikkat ettiğiniz halde karasineklerle baş edemiyorsanız kimyasal ilaçlar yerine bu doğal yöntemleri kullanarak karasineklerden kurtulmanız mümkün. İşte detaylar:

Evde doğal sivrisinek kovucu nasıl yapılır? Doğal sinek kovucu tarifleriİLİŞKİLİ HABEREvde doğal sivrisinek kovucu nasıl yapılır? Doğal sinek kovucu tarifleri

KARASİNEKLER TEHLİKELİ Mİ?

Milyonlarca bakteri taşıyan böceklerden biri de karasineklerdir. Mikrop yayıcı olarak bilinen karasinek aynı zamanda hem etçil hem de otçul olduğu için her şeyi ayırt etmeden yiyip bebeklerin ellerinde gezinip sayısız hastalıklara neden olmaktadır. Ayrıca gıda zehirlenmeleri, verem gibi hastalıklarının mikrobunu yayarak bulaşıcı hastalık üretimi yapar. Uzmanlar sıcak havalarda daha çok ortaya çıkan karasineklerin insanları ısırdığında; dizanteri, kolera, tifo ve tüberküloz gibi hastalıkları taşıyabilecekleri konusunda uyarıyor. 

Evde karasineklerden nasıl kurtuluruz

Evde karasineklerden nasıl kurtuluruz

KARASİNEKLERDEN KURTULMANIN DOĞAL YOLLARI

LAVANTA YAĞI

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı lavanta yağı
  • 1 adet kullanmadığınız boş teneke kutusu
  • Temiz bir bez ya da sünger

Yapılışı: Evde bulundurduğunuz bir beze ya da süngere lavanta yapını batırın. Daha sonra boş olan tenekenin üstüne lavanta yağı ıslatmış olduğunu bezi veya süngeri yerleştirin. Teneke kapağını kapatın ve 24 saat boyunca sineklerin olduğu alanda bekletin. 24 saat geçtikten sonra kapağını açın ve evin her tarafına yerleştirin. Böylece rahatsızlık veren sineklerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Karasinekleri uzaklaştıran yöntemler nelerdir

Karasinekleri uzaklaştıran yöntemler nelerdir

ŞEFFAF POŞET

Çok basit olan bu yöntemi kullanarak karasineklerden kolayca kurtulabilirsiniz. Bunun için boş bir naylon poşetin içine su doldurun. Çok az ispirto ekleyebilirsiniz. Daha sonra belirlemiş olduğunu bir yere su dolu poşeti koyun. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre en etkili sinek kovucu tarifler arasında yer almaktadır.

karasinekleri yok etmek için şeffaf poşet

karasinekleri yok etmek için şeffaf poşet

KARANFİL VE LİMON

Karasinekleri yok etmek için evde bulunan bu iki doğal malzemeyi kullanabilirsiniz. 

Malzemeler:

  • 25 adet karanfil
  • 2 adet limon

Yapılışı: Limonları ortadan ikiye ayırın. Daha sonra kestiğiniz limonların içine bütün karanfilleri eşit olacak şekilde yerleştirin. Evinizin farklı noktalarına yerleştirin. Böylece karasinekler evinizden uzaklaşacaktır. 

karasinek için karanfil ve limon

karasinek için karanfil ve limon

FESLEĞEN

Sıcak havalarda sinek sirkülasyonunu azaltan yöntemlerden biri de fesleğendir. Fesleğen bitkisinin keskin kokusunu sevmeyen sinekler evden uzaklaşacaktır. Karasineklerin gelmesini istemiyorsanız özellikle fesleğen bitkisini pencerenin önüne koyun.

karasinek kovucu fesleğen

karasinek kovucu fesleğen

Bir diğer yöntem ise boş sprey şişesinin içine fesleğen yaprakları koyup gelen sineklere sıkarak uzaklaşmalarını sağlayabilirsiniz.

sinek kovucu tarifler

sinek kovucu tarifler

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Lavant 2 yıl önce

Lavantalı, tenekeli formülü anlayan var mı?

Toplam 2 beğeni