Salça lekesi nasıl saklanır? Tişörtten salça lekesi nasıl çıkar?En etkili salça çıkarma yöntemi

Her yemeğin içine katıldığında daha çok lezzetli olmasına sağlayan salça zaman zaman bazı inatçı lekelere dönüşür. Kıyafetlere, halılar, koltuklara bulaştığında çıkarması zor olan salça lekesini çıkarmak için birkaç yöntem bulunuyor. En etkili yöntemleri sizler için derledik. İşte salça lekesini çıkarmak için kullanacağınız o yöntem...

Domates, doğal olarak asidik bir yapıya ve kırmızımsı bir renge sahiptir. Yemeklerin hem lezzetini hem de rengini veren salça kullanıldığında kıyafetinize ya da halınızı sıçrayıp lekeye dönüşebilir. Salça lekesi, kuruduğunda çıkarıldığında daha zor hale gelir. Bu yüzden lekeye mümkün olduğunca hızlı müdahale etmek önemlidir.  İşte salça lekesini çıkaracak en etkili yöntemler...

SALÇA LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Salça lekesini çıkarmak için şu adımları izleyin:

1. Hızlı müdahale :

Leke yeni ise, fazla salçayı bir kaşık veya bıçak yardımıyla kullanımı sıyırın.
Lekenin engellenmesi için bu işlemi fazla bastırmadan yapın.

2. Soğuk su ile durulama:

Leke hala tazeyken, kumaşı ters çevirip soğuk su altında yıkayın. Suyun, lekenin bulunduğu yerden akmasını sağlayarak salçayı uzaklaştırın. Sıcak su kullanmayın, çünkü bu lekenin kumaşa daha fazla işlenmesine neden olabilir.

Salça lekesi nasıl çıkar

Salça lekesi nasıl çıkar

3. Deterjan ve suyla ile yıkama :

Bir miktar sıvı bulaşık deterjanını veya çamaşır deterjanını doğrudan lekenin üzerine dökün. Nazikçe ovalayın ve yaklaşık 5-10 dakika bekletin. Ardından soğuk suyla durulayın.

4. Sirke veya limon kullanımı:

Leke kalıntısı varsa, beyaz sirke veya limon suyunu kullanabilirsiniz. Bir pamuğa sirke veya limon suyu damlatarak lekeyi hafifçe silin,

5. Çamaşır makinesinde yıkama:

Lekeli bölgeye bir miktar tuz dökün ve yaklaşık 15-20 dakika boyunca kıyafete işlemesini bekleyin. Ardından kıyafetinizi makineye atarak yıkayabilirsiniz.

Salça lekesi nasıl çıkar

Salça lekesi nasıl çıkar

6. Karbonatlı Su ile yıkama:

Karbonat, lekenin üzerine serpildikten sonra birkaç saat bekletilir ve ardından ılık suyla durulanır. Bu yöntem, lekenin çıkarılmasında etkili olabilir.

Metabolizmayı uçuran Türk kahvesi-limon tarifi! Türk kahvesinin içine 2 damla limon koyarsanız

İLİŞKİLİ HABER

Metabolizmayı uçuran Türk kahvesi-limon tarifi! Türk kahvesinin içine 2 damla limon koyarsanız
Bilinmeyen etkisi ortaya çıktı! Yüzünüze incir sürerseniz ne olur?

İLİŞKİLİ HABER

Bilinmeyen etkisi ortaya çıktı! Yüzünüze incir sürerseniz ne olur?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0