Canan Karatay'dan temizlik takıntısı olanlara uyarı! Her gün tuvalet temizlerseniz...

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü doktor Canan Karatay ev temizliğinde yapılan hatalar ile ilgili herkesi ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Her gün tuvalet temizlenmez diyen Karatay'ın ezber bozan uyarıları çok konuşuldu. İşte o açıklamalar...

Son dönemde yaptığı hastalık, sağlık ve yaşama dair açıklamalarıyla çok konuşulan Prof Dr. Canan Karatay son açıklamasıyla gündem oldu. Karatay, sirkenin hem virüs hem de mikropları öldürmede etkili olduğunu söyledi. Sirkeyi 7.000 yıllık doğal ilaç olarak tanımlayan uzman isim yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

KARATAY'DAN EZBER BOZAN UYARI

"Lütfen sirkeyi kullanın, ama evde yapılan sirke olmalı. Tabii market sirkesini de ev temizliğinde kullanabilirsiniz. Ben onu kullanıyorum"

"Yerler düz sirkeyle sinilir ama her gün değil. Evde halı olmadığı için misafirler gelip ayakkabılarıyla girdikleri zaman siliniyor" diyen uzman isim, deterjanlar ve dezenfektanların ana maddesinin İngiliz karbonatı olduğunu vurguladı.

"ÇAMAŞIR SUYUYLA HER GÜN TUVALET TEMİZLENMEZ"

Canan Karatay "Bizim evde çamaşır makinesine İngiliz karbonatı girer" dedi.

Kimyasal içeren deterjanlara da değinen uzman isim, yaptığı açıklamada "İnsanlarda panik oluşturdular. Kusura bakmayın ama çamaşır suyuyla her gün tuvalet temizlenmez" ifadelerini kullandı.

Çamaşır suyu gibi temizlik malzemelerinin sık sık tuvalet temizliğinde kullanılmaması gerektiğini belirten uzman isim, buraların haftada bir kez sabunlu suyla yıkanabileceğini söyledi.

Yiyeni dipçik gibi yapıyor; kilosu 350 TL! Kuru incirin bilinmeyen faydaları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Yiyeni dipçik gibi yapıyor; kilosu 350 TL! Kuru incirin bilinmeyen faydaları neler?
Çocuklarda görme bozukluğunun belirtileri nelerdir? Göz sağlığına ilişkin alınacak önlemler

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda görme bozukluğunun belirtileri nelerdir? Göz sağlığına ilişkin alınacak önlemler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0