Domuz eti nasıl ayırt edilir? Domuz eti nasıl anlaşılır?

Köfteci Yusuf'ta numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişme sonrası domuz eti nasıl ayırt edilir sorusu gündem oldu. Peki domuz eti nasıl ayırt edilir? İşte dikkat etmeniz gerekenler..

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerin ardından Köfteci Yusuf'tan alınan numunelerde domuz eti tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın muayene ve analiz raporuna göre; 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı. Yaşanılan bu olay sonrası vatandaşlar internette domuz eti nasıl ayırt edilir sorusunu merak etti.

Domuz eti skandalıyla sarsılan Köfteci YusufİLİŞKİLİ HABERDomuz eti skandalıyla sarsılan Köfteci Yusuf'un sahibi kayıplara karıştı!

DOMUZ ETİ NASIL AYIRT EDİLİR?

Domuz eti ile dana eti​ arasında hem tat hem de doku olarak oldukça belirgin farklılıklar bulunuyor. Domuz eti, yapısı gereği kendiliğinden yağlı ve tuzlu bir tada sahiptir.

Ancak uzmanlar dışarda et restoranlarında yenilen özellikle köfte gibi işlenmiş et ürünlerinin hangi etle yapıldığını tüketicilerin anlamasının zor olduğunu ifade ediyor.

Daha çok renginden ayırt edilebilen domuz eti daha açık pembe veya kırmızımsı bir renge sahip olurken dana etinin daha koyu bir rengi bulunuyor.

Domuz eti nasıl ayırt edilir

Domuz eti nasıl ayırt edilir

Bir diğer dikkat çeken fark ise yağ oranında bulunuyor. Domuz eti, dana etine göre daha yağlı bir ettir.

Domuz eti daha yumuşak ve lifli bir dokuya sahip olurken dana etinin ise lifleri daha sıkıdır.

Son olarak dana eti domuz etine göre daha hafif bir tada sahiptir. 

Oyulmuş patlıcan içi nasıl değerlendirilir? Patlıcan içlerini sakın atmayın

İLİŞKİLİ HABER

Oyulmuş patlıcan içi nasıl değerlendirilir? Patlıcan içlerini sakın atmayın
Dünyanın en pahalı tenceresi: Fiyatı 665 asgari ücrete bedel, Rolls Royce'la teslim ediliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en pahalı tenceresi: Fiyatı 665 asgari ücrete bedel, Rolls Royce'la teslim ediliyor!
En büyük tehlike lahmacun! Fiyatı böyleyse sakın almayın

İLİŞKİLİ HABER

En büyük tehlike lahmacun! Fiyatı böyleyse sakın almayın
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0