Uzun süre güneşte kalmak cilde zarar vererek yaşlanmasına neden olur. Dr. Levent Türbedar güneşin verdiği zararları anlattı.
DNA hasarlarına neden oluyor
Yaşam kaynağı olarak bilinen güneşin saçtığı ultraviyole ışınları kişiye zarar verdiğini söyleyen Türbedar, "Ultraviyole ışınları cildimizde lekelenmelere, melanoma gibi kötü huylu lezyonların oluşmasına, kılcal damar bozulmalarına ve cildimizin gençlik kaynağı olan hyaluronik asit ve kolajeni üreten hücrelerin DNA'larında hasara yol açıyor. Bu da yaşlanmaya neden oluyor" dedi.
Güneşin iyi huyu yok mu?
Dr. Levent Türbedar, güneşle araya mesafe konulduğu sürece vücudun ihtiyacı olan D vitaminini sağladığını söylüyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında güneşin zararlı ışınlarından korunmak için koruyucu krem, bol su tüketmek, açık renkli giyinmek ve düzenli bakım yaptırmak gerekir.
Güneşin telafisi var
Çoğu insan 10-15 yıl önce cilde zararlarını bilmediği için saatlerce güneşlenirdi. Şimdiye kadar alınan hasarların da telafisinin olduğunu söyleyen Türbedar, "Modern tıp ve dolayısıyla medikal estetik bugün çok ileri düzeyde. Nobel Ödüllü Koichi Tanaka'nın geliştirdiği F'orlled teknolojisiyle güneşin zararlı etkilerini de neredeyse silebiliyoruz.
Pigment lekelerini azaltan, hatta yok eden ve aynı zamanda lifting etkisi olan bu tedavi, pigmentasyonu azaltmakla kalmıyor, birkaç uygulamadan sonra cildin yenilenmesini, tek bir cilt tonu oluşmasını sağlıyor. Kırışıklıklarda kolajen, hyaluronik asit, yağ ve doku enjeksiyonlarıyla düzeltilebiliyor." dedi.
BİR YORUM YAPIN 0