Uzmanlar, facebook takıntıları olan ebeveynelerin çocuklarında da davranışsal bozukluk olabileceğini söylüyor.
Dailymail'de yer alan habere göre, davranışsal sorunları önlemek için bir çocuğun ekran kullanımını sınırlandırmamız sürekli söylenir. Ancak yeni araştırmalar, ekran bağımlısı ebeveynleri sorumlu tutuyor.
Pediatri profesörlerinden oluşan bir ekip tarafından derlenen veriler, sıklıkla dijital teknolojiyi kullanan annelerin ve babaların, çocuklarında davranış bozuklukları olma ihtimalinin daha fazla olduğunu tespit etti.
Uzmanlar, ebeveynlerin sürekli Facebook'u kontrol etmeleri ya da oyun sırasında başkalarıyla mesajlaşmaların, çocukların kendini reddettiği hissine kapılabileceğini ve çocukların ani patlamalarına neden olabileceğini ileri sürdü.
Michigan'da bir davranış uzmanı ve çocuk doktoru olan Radesky, "Davranış güçlüğü çeken çocukların ebeveynlerinin, çocuğuyla birlikte geçirdiği zaman içinde teknoloji ile aralarına mesafe koyma olasığının yüksek olabileceğini" söyledi.
Ebeveynlere yapılan bir çalışmada, bir ebeveyn teknoloji ile arasına birkaç kez mesafe koydu. Sonra ebeveynin çocuğunun son iki aydaki davranışı analiz edildi. Çocukların davranışında olumlu değişiklikler olduğu görüldü.
Ebeveynlerin neredeyse yarısı (yüzde 48) teknolojik cihazlarının günde üç veya daha fazla faaliyetlerini kesintiye uğrattığını söyledi.
Yüzde 17'si bir kez, yüzde 11'i bu tür aksamaların hiç olmadığını söyledi.
Ayrıca ebeveynlere telefonlarınızı çok fazla kullandığınızı düşünüyor muydunuz? soruldu. Anneler bunun bir sorun olabileceğini itiraf etti.
İnsan Bilimleri ve Psikolojisi profesörü Sarah Schoppe-Sullivan, Facebook'un yeni bir annenin zihinsel sağlığı için en kötü şey olduğunu söyledi.
BİR YORUM YAPIN 0