Tedavisi olmayan hastalıklar

Son yüzyılda tıp biliminin hızla ilerlemesine rağmen günümüzde halen birçok hastalığın tedavisi bulunmamıştır. Tedavisi bulunamayan hastalıklara yakalanan insanlar bir ömür boyu bu hastalıklarla yaşamaya çalışıyor. İşte sizler için derlediğimiz tedavisi olmayan ve milyonda bir görülen 7 hastalık...

Tıp ve teknolojinin gelişmeye devam ettiği çağımızda halen bazı hastalıkların tedavisi bulunamamıştır. Bazı araştırmacılar bir kısım hastalığın tedavisi bulundu yönünde açıklamalar yapsa da aslında bu hastalıkların tedavi şekilleri insanlar üzerinde değil hayvanlar üzerinde yapılmıştır. 

İŞTE TEDAVİSİ OLMAYAN 7 HASTALIK; 

MEBİUS SENDROMU HASTALIĞI 

Bu hastalığa yakalanan kişiler yüz sinirlerini çalıştıramaz. Ağlamak, gülmek ve göz kırpmak gibi duyguları ifade edemezler. Nadir görülen Mebius sendromunun kaynağı öğrenilse de tedavisi henüz bulunmamıştır. 

ENSEFALİT LETHARGİCA HASTALIĞI

İlk kez 1. Dünya savaşı zamanında ortaya çıkmıştır. Hastalığa yakalanan insanlar uyanık olsalar bile uyudukları tespit edilmiştir. Halk arasında bu hastalığa zombi hastalığı denilir.

BAŞ SALLAMA HASTALIĞI

Hastalık genellikle çocuklarda görülür. İstemsizce kasılan boynun sürekli hareket etmesi önce beyni daha sonra vücuttaki diğer organları olumsuz etkilediğinden ölümle sonuçlanabilir.

PATLAYAN KAFA SENDROMU

Görülme ihtimali çok düşük olan bu hastalığa yakalanan kişiler beyin içerisinde şiddetli patlama sesleri duyarlar. Hastaların bazıları bu sesler yüzünden kalp krizi geçirirler.

KIRMIZI ADAM HASTALIĞI

Hastalık cildin aşırı kurumasıyla ortaya çıkar. Kuruyan deri döküldüğünden alta görülen kırmızılıktan dolayı bu hastalığa kırmızı adam sendromu denilir. Hasta sürekli ıslak tutulmazsa yüksek iltihaplanmadan ölür. 

KENDİLİĞİNDEN YANMA HASTALIĞI

Çaresi olmayan hastalıklar arasında en kötüsü olan bu hastalık, vücutta herhangi bir tetikleyici olmadan ateşin yükselmesi ve iç organlarının yanmasıyla ortaya çıkar. Bazı hastalarda bu yanmalar deride görülür. 

AIDS VİRÜSÜ

İlk kez ABD’de ortaya çıkan bu hastalık bulaşıcıdır. Kan yolu ve cinsel ilişki ile bulaşan hastalık, bağışıklık sistemini zayıflatır. Hastalığa yakalanan kişiler hemen ölmezler fakat soğuk algınlığı gibi basıt hastalığı bile atlatamazlar. Hayvanlar üzerinde yapılan testler her ne kadar olumlu olsa da insanlar üzerinde nasıl etki bırakacağı bilinmiyor.

Yatarken sütyen takmak sakıncalı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Yatarken sütyen takmak sakıncalı mı?
Omuz sıkışma sendromu nedir? Belirtileri neler?

İLİŞKİLİ HABER

Omuz sıkışma sendromu nedir? Belirtileri neler?
Beyaz dil sorununa doğal çözümler

İLİŞKİLİ HABER

Beyaz dil sorununa doğal çözümler

BİR YORUM YAPIN 2

Yeliz uzunyol 4 yıl önce

Benim oğlumda shapiro sendromu var dünya da tani almış 6 kişi var çok zor tadavisi yok

Toplam 3 beğeni

Berfin 5 yıl önce

AIDS virüsü uzun vadeli tedavi edilebilen bir hastalıktır.

Toplam 7 beğeni