Trabzon (Cennet) hurmasının faydaları nelerdir? Cennet hurması nasıl tüketilir?

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan cennet hurması ya da Trabzon hurması olarak da bilinen besin yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılır. Göz sağlığından cilt sağlığında kadar her aşanda bin bir faydası olan Trabzon hurması hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Bağışıklığı güçlendiren cennet hurması hastalıklara karşı vücut direncini de artırır. Peki Trabzon (Cennet) hurmasının faydaları nelerdir?

Çiğ olarak tüketilen Trabzon hurması aynı zamanda dondurmalarda ve tatlılarda da kullanılır. Özellikle kış aylarında tüketiminin artması konusunda tavsiyelerde bulunan uzmanlar, bu meyvenin üst solunum yolları gibi hastalıklara neden olan enfeksiyon virüslerini engellediğini vurguluyor. Abanoz ailesine ait bir ağaç türünde yetişir. Ülkemize 1920 yıllarında Fransızlar tarafından getirildi. Hatay'da yetiştirilmeye başlanan meyve daha sonra ülkenin diğer bölgelerinde de yetiştirilmeye başlandı. Görünüşü domates ve portakala benziyor. Anavatanı Çin ve Japonya olan Trabzon hurması A vitamini bakımından zengin olduğundan alternatif tıpta sıklıkla kullanılan doğal ilaç oldu. Bunun yanı sıra c vitamini, B vitamini, ribollavin ve protein barındırır. Ayrıca içeriğinde doğal fruktoz ve sakkaroz bulunur. Sindirim sistemi hastalıklarını önleyen Cennet hurması, kilo vermek isteyenler içinde ideal meyvedir. Yapılan araştırmalarda kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürdüğü tespit edilmiştir. 

NOT: Aşırı tüketildiğinde karaciğer yağlanmasına neden olabilir. Ayrıca kronik hastalığı olan kişilerin uzmanlara danışarak bu meyveyi tüketmesi gerekir

Kuru Trabzon (Cennet) hurmasının faydaları nelerdir? Kuru Cennet hurması nasıl tüketilir?İLİŞKİLİ HABERKuru Trabzon (Cennet) hurmasının faydaları nelerdir? Kuru Cennet hurması nasıl tüketilir?

trabzon hurması sindirim sorunlarını bitrir

trabzon hurması sindirim sorunlarını bitrir

TRABZON (CENNET) HURMASININ FAYDALARI NELEDİR?

  • Yüksek antioksidan katein ve gallokatein maddeleri içerdiğinden vücutta dolaşan serbest radikalli hücrelerin kanserli tümörlere dönüşmesini önler. Bunun yanı sıra sağlıklı hücre sayısını artırarak vücudun direncini artırır.
     
  • Meyveler arasında askorbik asit bakımından zengin olan Trabzon hurması vücudun ihtiyacı olan C vitaminin yüzde 75'ini karşılar. Bu madde sayesinde bağışıklığı artırır.  Viral enfeksiyonlar ve toksinlere karşı vücuda savunma kalkanı oluşturur. Aynı zamanda beyaz kan hücrelerinin çoğalmasını destekler.
     
  • Günlük lif ihtiyacının yüzde 30'unu karşılar. Metabolizmanın iyi çalışmasını sağlarken sindirimi kolaylaştırır. Bir Trabzon hurması 100 kaloridir. Bu yüzden diyet listelerine de eklenmesi gereken meyveler arasındadır. Kronik rahatsızlığı olmayanlar günde bir bardak Trabzon hurması tüketerek sindirim problemlerini düzenleyebilir.
     
  • Özellikle gastrit, ülser gibi rahatsızlıklar için uzmanlar kabuğunun soyularak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Bağırsak florasındaki bakterileri dengeleyerek kabızlık şikayetine karşı da doğal çözüm sağlar.
     
  • Bazı faktörlerden dolayı ilerleyen yaşlarda ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Trabzon hurması beta-karoten, lutein, likopen ve A vitamini bakımından zengin olduğundan bu rahatsızlıkların erken yaşanmasını önler. Aynı zamanda kriptoksin maddesi yorgunluk, stres, depresyon ve göz rahatsızlığı gibi durumları azaltmada etkilidir.
     
  • Damarların genişlemesini sağlayarak kan basıncını dengeler. Böylece yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıklarının yaşanmasını azaltır. 

Hurma en kolay nasıl kurutulur? Cennet hurması kurutulur mu En pratik hurma kurutma yöntemleriİLİŞKİLİ HABERHurma en kolay nasıl kurutulur? Cennet hurması kurutulur mu En pratik hurma kurutma yöntemleri

trabzon hurması kalp ve sağlık sorunlarını giderir

trabzon hurması kalp ve sağlık sorunlarını giderir

CENNET HURMASI NASIL TÜKETİLİR?

Uzmanlar meyvenin tamamen olgunlaşması gerektiğini hatırlatıyor. Tam olgunlaşmış cennet hurması tüm vitamin ve minerallerini barındırır. Aksi halde olgunlaşmamış cennet hurması serttir kesimi bile zordur. Ağızda farklı bir tat bırakan cennet hurması çiğnenmesi bile neredeyse imkansızdır. Yumuşak hali daha çok tercih edilen cennet hurmasından pekmez, reçel ya da pastalar için kullanılabilir. Ayrıca direkte tüketilebilir. Kullanıldığı alanda şeker gerektirmez. Her sabah tüketilen bir kaçık hurma pekmezi vücudu dinç tutar.

cennet hurması besin değerleri

cennet hurması besin değerleri

BİR YORUM YAPIN 40

Mehmet 3 yıl önce

Cennette hem fikir olalım canım çúnki herkes onu istiyor.

Recep 3 yıl önce

İyi ki Bağışıklıkla ilişkilendirdiniz.Şimdi fiyatı yükselsin de,vatandaş alamasın.Milletimizde cahil de çok,fırsatçı da.Koronaya karşı bu iyi geliyormuş deyip vatandaş buna yönelecek,fırsatçılar da fiyatları şişirecek.Olan yine vatandaşa olacak.Halbuki gerçek şu ki,Allah bizim için yarattığı bütün gıdaları faydalı kılmıştır.Ama insanlar,sigara,içki,kola,cips ve sunni gıdalarla bu faydaları kendisi yok etmektedir.Zaten bu durumda en yararlı besinleri tavsiye etseniz de faydası olmayacaktır.ŞURA-30.AYET:Başınıza gelen bütün musibetler,sizin yanlışınızdan ve elinizle olan hadiselerdir.

Toplam 2 beğeni

Hasan 3 yıl önce

Ne saçma reklam o zaman doktora ne gerek var milleti kandırıp durmayın.

Toplam 1 beğeni

Cesars 3 yıl önce

Cennet hurması. Veya hamma denir Trabzon hurması nerden çıktı öyle bir şey yok cennet hurması o ın Adı heryerde işgüzarlık yapmayın

Toplam 4 beğeni

Mersin 3 yıl önce

Akdenizde yani cukur ovada bun adı cenet meyvesi hurma ney yaa

Toplam 0 Beğeni

Asilkan 3 yıl önce

En tatlısı en kalitelisi Malatya'da yetişiyor bir kere yediğinizde şimdiye kadar yediklerim neydi diyorsunuz

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun