Konjonktivit (Göz gribi)  nedir ve belirtileri nelerdir? Konjonktivit nasıl bulaşır?

Son günlerde koronavirüs belirtisi olarak iddia edilen konjonkivit hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Göz gribi olarak bilinen konjonkivit, ilerledikçe göz kaybına neden olur. Bu hastalık genellikle alerjisi olan kişilerde ilkbaharda başlayıp yaz aylarına kadar devam eder. Peki Konjonktivit (Göz gribi) nedir ve belirtileri nelerdir? Konjonktivit nasıl bulaşır? Tüm soruların yanıtı haberin detayında:

Göz içerisinde artan bakteri ve enfeksiyonlu virüsler ince bir iltihaplanma tabakasına neden olur. Yapılan son testlerle beraber göz gribinin yanı konktivitin koronavirüs belirtisi olabileceği söylendi. Virüs tüm vücuda yerleştiği gibi göz içerisinde de kolayca yerleşe bildiğinden kılcal damar şişmesi, göz içi kızarması ve çapaklanmaya yol açar. İlkbahar aylarında başlayıp yaz aylarında ise artan bu hastalık halk arasında kırmızı ya da pembe göz olarak adlandırılır. Havuz, deniz ve ortak kullanım eşyalarında buluşma ihtimali artan hastalık kişinin görme kaybını artırır. Konjonktivit ciddi gibi görülmese de ilerleyen zamanlarda doğru tedavi edilmediğinde gözün tamamen görme olasılığına neden olabilir. Bu yüzden uzmanlar salgın olunan yerde sadece solunumun değil aynı zamanda gözlerinde korunması gerektiğinin altını çizdi. Her ne kadar tamamen belirti olarak kabul edilmese de göz kızarması ve yanmasındaki artışlarda bir uzmana görünmekte fayda var.

KONJOKTİVİT NEDİR

KONJOKTİVİT NEDİR

GÖZ ALERJİSİ İLE TAMAMEN FARKLI DURUMLARDIR!

Genellikle gözde alerjiye neden olan hastalıklarla karıştırılır. Ancak konjontivit alerjik vakalara göre daha ciddi bir sağlık sorunudur. Gözün beyaz kısmına yerleşen enfeksiyonlar göz damarlarına ve korneaya ciddi hasar verebilir. Özellikle lens kullanan ya da sık sık göz içi makyajı yapan kişilerin bu hastalığa yakalanmaması olasılığı fazladır. Normal alerjiye yakalanmış kişilerle konjonktivitte olmuş kişilere aynı ilaçlar verilmez. Şikayetler ilaçlara rağmen sık sık tekrarlanınca uzman doktor göz içi temizleme operasyonu gerçekleştirir. Ardından gözler uzun bir süre temasa maruz kalmaması için pansuman ile kapatılır. Konjonktivitteyi artıran durumlardan biri ise bilinçsiz evde ya da kulaktan dolma ilaçlar kullanma ile olur. Bu yüzden kızarıklık, kaşınma, batma, göz kapağının şişmesi ve görme kaybının arttığı belirtiler yaşanır yaşanmaz bir uzmana başvurulmalıdır. Konjonktivit körlük derecesine ya da başka bir hastalığa zemin hazırlayabilir.

KONJONKTİVİT NASIL BULAŞIR

KONJONKTİVİT NASIL BULAŞIR

KONJONKTİVİT NASIL BULAŞIR?

- Toplu alanlarda

- Kişisel eşyaları ortak kullanmada; havlu, peçete, makyaj malzemeleri

- Temiz olmayan elle gözleri kaşımada

- Klor oranı yüksek sularla yüz yıkama esnasında

- Bilinçsiz ilaç kullanımında gibi durumlarda hastalığa yakalanma olasılığı artar.

Bal ve sarımsağın faydaları! Her gün bal ve sarımsak karışımından bir kaşık yerseniz ne olur?

İLİŞKİLİ HABER

Bal ve sarımsağın faydaları! Her gün bal ve sarımsak karışımından bir kaşık yerseniz ne olur?

BİR YORUM YAPIN 0