Reyhan bitkisinin faydaları nelerdir? Düzenli reyhan suyu tüketirseniz...

Osmanlı'dan günümüze kadar gelen reyhan tüketiminin insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Güçlü bir mikrop söktürücü olan reyhan fesleğen ile aynı aileden geldiğinden dolayı iki bitki sürekli karıştırılıyor. Vücutta virüslerin etkinliğini azaltarak direnci artırır. Peki reyhan bitkisinin faydaları nelerdir? Kuru veya taze şekilde tüketilen reyhan hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

Bilimsel adı "ocimum basilicum" olan reyhan fesleğen ile aynı aileye aittir. Osmanlı Saraylarının vazgeçilmez şerbetlerinin ham maddesidir. Osmanlı Devletinde sadece şerbet olarak tüketilmezdi. Aynı zamanda saray sultanlarının cilt güzelliği için kullanırdı. Ayrıca alternatif tıp uzmanları şifa niyetine de kullanılan doğal ilaçtır. Sinir ve sindirim sistemini yeniler. Ayrıca reyhan, bahçelerde ve pencere önlerine konulduğunda yaz aylarında böcek ve sivrisinek gibi hayvanların eve girmesini önler. Güçlü kokusu sayesinde özellikle örümceklerin güvelenmesinin önüne geçer.

Hazır içecekler yerine evde yapılabilecek Ramazan şerbeti hem doğal hem de ferahlatıcı oluyor. Biz de sizler için Şef Nermin Gül Öztürk ile şifa deposu reyhan şerbeti tarifi hazırladık...

  •  Antibakteriyel özelliği olan reyhan vücudu temizlemede oldukça etkilidir. 

     
  • Ruhsal hastalıklarda sakinleştirici olarak kullanılan reyhan, içeriğinde omega-3 kalsiyum, magnezyum, manganez ve demir gibi maddeler bakımından oldukça zengindir.

     
  •  Güçlü bir toksin atıcı olduğundan günümüzde zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği besinler arasında yer alır.

     
  • Bunun aynı sıra boğazı iltihaptan arındırarak virüslerin akciğerlere inmeden vücuttan atılmasını sağlar. 

Ferahlatan reyhan şerbeti nasıl yapılır? Reyhan şerbetinin faydalarıİLİŞKİLİ HABERFerahlatan reyhan şerbeti nasıl yapılır? Reyhan şerbetinin faydaları

reyhanın faydaları nelerdir

reyhanın faydaları nelerdir

REYHANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Bağışıklık sistemindeki hücreleri güçlendirir. Bu sayede hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. Bunun yanı sıra aniden yükselen vücut ısısını dengeleyerek hücrelerin sıcaklıktan etkilenmesinin önüne geçer. Aksi taktirde yüksek sıcaktan etkilenen hücreler bağışıklığın zayıflamasına ve ciddi hastalıklara zemin hazırlar.

- Mevsim geçişlerinde kuluçka dönemleri biten ve üst solunum yolları hastalıklarına davetiye çıkaran virüslerin etkisini azaltır. 

  • Kötü kolesterol seviyesini düşürerek damarların tıkanmasının önüne geçer. Bu sayede kalp sağlığını korur. Ayrıca kan basıncını dengeleyerek inme ve felç gibi hastalıkların yaşanmasını önler.

reyhan hangi hastalıklara iyi gelir

reyhan hangi hastalıklara iyi gelir

Nar kabuğu çayı nasıl yapılır? Nar kabuğu çayının faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERNar kabuğu çayı nasıl yapılır? Nar kabuğu çayının faydaları nelerdir?

- Vücudun sıvı ihtiyacını karşılayan reyhan, böbrek üstü bezlerin çalışmasını destekler. Bu sayede böbreklerin fonksiyonlarını artırır. Oluşma ihtimali olan taş ve kumun önüne geçer. 

  • Ağız ve diş bakımında da faydası olan reyhan tükürük bezlerinde biriken besin atıklarını gidererek ağız kokusunu önler. Diş etlerini güçlendirerek sağlam bir düş kökü sağlar.

- Kaynatılıp suyu tonik olarak kullanılabilir. Osmanlı sarayındaki sultanlarının güzellik sırlarından biride reyhandır. Aynı zamanda taze reyhan zeytin yağı ile ezilip cilde sürülür. Bu maske gözeneklerin daha hızlı kapanmasını destekler.

reyhan güçlü bir toksin atıcıdır

reyhan güçlü bir toksin atıcıdır

  • Yemek sonrası yaşanan şişkinlik veya hazımsızlık gibi sindirim sorunlarını önler. Mide asidini düzenler. Çiğ olarak tüketildiğinde mide duvarının güçlenmesini sağlar.

- Vücutta biriken ödemi kolayca atar. Eklem ve kasları güçlendirir. Vücutta iltihap birikiminin önüne geçer. 

  •  Diyabete bağlı gelişen komplikasyonları azaltır. 

- Dikkat eksikliğini giderir. Beyin fonksiyonlarının performansını artırır. İçerdiği omega-3 yağ asidi yüzde 48 barındırır. Bu yağ beyinin daha iyi çalışmasını destekler. İbrahim Saraçoğlu çiğneyerek tüketilmesini tavsiye eder. 

düzenli reyhan suyu tüketirseniz ne olur

düzenli reyhan suyu tüketirseniz ne olur

DÜZENLİ REYHAN SUYU TÜKETİRSENİZ...

İbrahim Saraçoğlu, eski insanların daha dinç olmasının nedenleri arasında reyhan suyunun önemini vurguluyor. Reyhan suyu mikrop öldürücü özelliği sayesinde vücuttaki mantarlı hücreleri atar. Bağırsak florasını düzenler. Solunumun işlevselliğini artırır. Bronşları temizler. C vitamini bakımından zengin olan reyhan kandaki şekeri düzenler. Yatıştırıcı özelliği sayesinde depresyon ve stres gibi hastalıklara doğal ilaçtır. Vücuttaki radyasyonu temizleyerek oksijeni dengeler.

BİR YORUM YAPIN 20

Ali 1 yıl önce

Harika

ahmet1 2 yıl önce

Yorum yapan ve kullanan arkadaşlar kullanım la ilgili detay bilgi verirlerse memnun oluruz, yoksa herkes kafasına göre kullansa bir değeri olurmu

Ikizler 3 yıl önce

Koa hastalığa iyi geliyormu reyhan otu

Toplam 1 beğeni

Aylin 3 yıl önce

Koa icin astim.icib kirmizi kantaron su buharini teneffus edin

Toplam 0 Beğeni

Admin 3 yıl önce

Tarifini soran arkadaşlar için buyurun tarifi: Reyhanın yapılışı: 1 demet reyhan 1 litre kadar kaynamış altı kapatılmış suya bırakılır. Reyhan 5-10 dakika içinde kırmızı rengini suya bırakacaktır. Daha sonra reyhan alınıp dilerseniz şerbetinize 5-6 damla limon sıkabilirsiniz daha ferahlatıcı olması açısından. Ben şekerle tadlandırmak yerine üzüm pekmezi ya da bal ile tadlandırıyorum kendi damak tadınıza göre miktarını ayarlıyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Toplam 2 beğeni

ahmet1 2 yıl önce

Demlendikten sonra süzülüyor mu, birde soğumasını bekliyormuyuz, ayrıca aç tok farkedermi, detayları paylaşırsanız seviniriz

Toplam 0 Beğeni

Güzin Buz 4 yıl önce

Faydalı ben yıllardır evimde tüketirim ailecek severek gerek şerbet gerekse salatalarda tüketiriz ama kaynatırsanız besin değeri azalır.

Toplam 3 beğeni

Murat 4 yıl önce

Peki nasıl tüketmeliyiz

Toplam 3 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun