Doğada kendiliğinden bulunan ancak tıpkı besinler gibi mineral ve vitaminle dolu olan doğal taşlar hakkında bilinmeyenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak, Biyoenerji ve Şifalı Taşlar Uzmanı Hacer Çelebi'ye sordu. Her bir taşı neredeyse hastalıklara alternatif fayda sağladığını vurgulayan Çelebi, bazı hastaların ise uzak durması gereken taşlar olduğunu açıkladı. Peki Doğal taşlar ne işe yarar? Doğal taşlar hangi hastalıklara iyi gelir? İşte sizler için araştırdığımız soruların yanıtları...
Son yıllarda takı olarak gördüğümüz ve bazı bölgelere yaygın bir şekilde satışı yapılan şifalı taşlar, özellikle de verdiği enerjilerle vücuttaki ağrıları alıyor. Yüzyıllardır doğadan çıkarılan bu şifalı taşlar, göz alıcı ışıklar veya maddi açıdan taşıdıkları değer değil; pek çok uzmana göre, bu taşlar ruhsal ve fiziksel sorunları çözmede de insanlara fayda sağılıyor. Yapılan araştırmalara göre; dünyanın çeşitleri yerlerinde bulunan şifalı taşlar yer altında milyonlarca yıl önce oluşmuş taşlardır. Bu nedenle, kozmik enerjiyle bağlantılarının yüksek olduğu söyleniyor. Peki bu taşlar hangileri? Hangi taşlar hangi hastalıklara iyi geldiğini biliyor musunuz?
AKİK TAŞI: Doğada en çok bulunan taşlardan biridir.Bu taş metabolizmanın düzgün çalışmasına yardımcı olurken aynı zamanda gerginliği ve stresi azaltıyor. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)’in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır. Bunların dışında cilde ve kemiklere iyi geldiğine inanılmaktadır.
MERCAN TAŞI: Beyazdan kırmızıya, pembe ve turuncunun her tonunda bulunabilen bir taştır. Mercan nesnesi Kur'an-ı Kerim'de sözü edilen çok az sayıdaki nesnelerden biridir. Rahman suresinde inci ile birlikte anılan bu taş, Allah (c.c)'ın önemli nimetlerinden biri olduğu belirtilir.Kalbi ve dalağı güçlendiren Mercan taşı, ferahlık ve huzur verdiği, solunumu güçlendirdiği, tansiyon düşmesinin önüne geçtiği, akciğere iyi geldiği yaygın bilinen özellikleri arasındadır.
AMETİST TAŞI: Günümüzde özellikle takılarda oldukça yaygın kullanılan bu taşın rengi mordur. Ametist taşının en yaygın bilinen özelliği kişiye verdiği rahatlatıcı etkisidir. Taş, negatif enerji taşıdığından bedeninizde taşıdığınız fazla negatif enerjiyi çekerek zihinsel olarak daha zinde olmanızı sağlar. Öfkeyi yatıştırması nedeniyle günlük hayatta özellikle kişiye ruhsal açıdan olumsuz enerjiden koruduğu bilinen özellikleri arasındadır.
KUVARS TAŞI: Kristal minerallerden oluşan doğal bir taştır. Kendi içerisinde “iri kristalli” ve “kriptokristalen” olarak ayrılan bu taşın renkleri de mevcuttur. Kuvars taşı beyin fonksiyonlarını uyararak, duygusal dengeyi sağlıyor. Zihinsel formları düzenlediği bilinen kuvars taşını özellikle öfke, korku, suçluluk ve kıskançlık gibi olumsuz durumları gün içerisinde yaşananlara öneriliyor.
KEHRİBAR TAŞI: Günümüzdeki pek çok hastalığın tedavisi için çare olarak görülen ''Kehribar taşı'' bileklik, hal hal yada kolye olarak kullanıldığında; kan dolaşımını hızlandırdığından dolayı hamilelerin sıklıkla tercih ettiği aksesuarlar arasında yer alır.
SİTRİN TAŞI: Sarı renkten açık kahveye doğru giden farklı bir rengi bulunan bu taş, turuncu, kırmızımsı ve kahverengimsi gibi renklerde bulunur. Böbrek, kolon, hazım organları, ciğerler ve kalp için faydalı olan Sitrin taşı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
SELİNİT TAŞI: Diğer taşlara oranla göreceğiniz en güzel ve en zarif kristal yaşlar arasındadır. Taşın beyazlığı ve berraklığı sayesinde rahatlık ve ferahlık veriyor. Bununla beraber kist ya da kötü huylu tümör tedavisinde vücuda temas ettirilerek taşıyabilirsiniz.
BİR YORUM YAPIN 0