Bağışıklığı güçlendiren: Kale bitkisinin faydaları nelerdir? Kale bitkisi nasıl tüketilir?

Mehmet Öz ve Jennifer Aniston gibi isimlerin son günlerde sıklıkla tüketilmesine yönelik açıklama yaptıkları kale bitkisi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Kıvırcık lahana olarak bilinen kale bitkisi içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ihtiyacı olan eksiklikleri karşılar. Bağışıklık sistemini baştan sona yeniliyor. Kale bitkisinin faydaları nelerdir? Kale bitkisi nasıl tüketilir?

Doğu Akdeniz ve Orta Asya'da sıklıkla rastlanan kale bitkisi, ülkemizde ise son 10 yıldı yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kara lahananın bir türü olan kale bitkisine, kıvırcık lahana , kale otu ve kale lahana da denir. Kara lahanadan daha serttir. Damarları daha geniş ve kalın olan kale bitkisi, koyu yeşil olan kale bitkisi besin değeri yüksektir. Özellikle potasyum bakımından zengin olan kale bitkisi, yapılan bir araştırmada dünyanın en sağlıklı bitkisi seçilmiş. Araştırma sonucunda içerdiği kalsiyum sütten 2 kat daha fazla çıkmıştır. Vietnam, Tayvan, Güney Kore ve Çin gibi ülkelerin özel olarak yetiştiriciliğini yaptığı bitki halk tarafından da farklı şekillerde sıklıkla tüketilir. Özellikle ızgarada pişirilen etle beraber yenir. İçerdiği potasyum faydası olduğu kadar zararı da vardır. Uzmanlar kronik böbrek rahatsızlığı olanların ve az su tüketenleri bu besin konusunda uyarır. İçeriğinde yağ oranı sıfır olduğundan diyet yapanlar ise listelerine kolaylıkla ekleyebilir.

Marulun faydaları nelerdir? Düzenli içilen marul suyu ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERMarulun faydaları nelerdir? Düzenli içilen marul suyu ne işe yarar?

kale bitkisi sütten daha fazla kalsiyum içerir

kale bitkisi sütten daha fazla kalsiyum içerir

KALE BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Yüksek oranda lif içeren kale bitkisi sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Bağırsakların fonksiyonlarını düzenlediğinden kilo almayı önler. Ayrıca bağırsaklar da besin kalıntısına izin vermez. 
     
  • Vücudun ihtiyacı olan kalsiyumu tek seferde sağlar. Sütten daha fazla kalsiyum içerdiğinden diş ve kemikleri güçlendirir. İleri yaşlarda görülme ihtimali olan diş kaybı ya da romatizmal hastalıkların önüne geçer. 
     
  • Kemiklerdeki sıvı kaybını önleyerek çabuk iyileşmelerini ve gelişmelerini sağlar. Uzmanlar özellikle herhangi bir darba karşısında ya da kırılma sonrası hızla iyileşmesi için tüketilmesini tavsiye eder. 
     
  • Her koyu yeşil renkli bitkide olduğu gibi kale bitkisinden de yüksek oranda demir vardır. Demir kansızlığa iyi gelir. Kandaki kan yapıcı hücre oranını artırır. Böylece kansızlık gibi sorunlar önlenmiş olur. Bunun yanı sıra kan basıncını da kontrol altına alır. Yüksek ve düşük tansiyonunda yaşanmasını engeller.
     
  • Yüksek oranda K vitamini içeren kale bitkisi zihinsel sorunların önüne geçer. Sinir sistemini güçlendiren K vitamini konsantreyi artırır. İleri yaşlarda görülme ihtimali olan hafıza kaybı ya da unutkanlığın önüne geçer.
     
  • Hücreleri yeniler. Bu sayede meme, yumurtalık ve kolon gibi kanser hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. 

Kırmızı lahananın bilinmeyen faydaları nelerdir? Kırmızı lahana suyu ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERKırmızı lahananın bilinmeyen faydaları nelerdir? Kırmızı lahana suyu ne işe yarar?

kale bitkisi kara lahana ailesine aittir

kale bitkisi kara lahana ailesine aittir

Karalahananın faydaları nelerdir? Karalahana suyu ne işe yarar? İLİŞKİLİ HABERKaralahananın faydaları nelerdir? Karalahana suyu ne işe yarar?

KALE BİTKİSİ NASIL TÜKETİLİR?

Üzerine zeytin yağ ve limon sıkılarak salata olarak tüketilebilir. Bunun yanı sıra zeytinyağlı yemeği yapılabilir. Tıpkı kara lahanadan yapıldığı gibi. Robottan maydanoz ve limon suyuyla beraber geçirilip detoks suyu olarak tüketilebilir. Uzakdoğu da ekmek yerine etle beraber sık sık tüketilir. 

Boyun düzleşmesi nedir? Boyun düzleşmesi neden olur? Boyun düzleşmesinin tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Boyun düzleşmesi nedir? Boyun düzleşmesi neden olur? Boyun düzleşmesinin tedavisi var mıdır?
1 haftada 3 kez yapılacak rekor kıran kek tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

1 haftada 3 kez yapılacak rekor kıran kek tarifi!

BİR YORUM YAPIN 0