Dünya'da tek GDO'suz meyve olarak kalan cucamelon yani Meksika karpuzuna olan ilgi son yıllarda arttı. Görüntü olarak salatalık ve küçük karpuza benzer. İçeriğinde yüksek oranda antioksidan içeren Meksika karpuzu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. Peki Meksika karpuzu (Cucamelon) nedir ve nasıl tüketilir? Cucamelon meyvesinin faydaları nelerdir?
Dış kısmı salatalığa benzeyen ancak tadı tamamen farklı olan cucamelon, Meksika Karpuzu olarak bilinir. Bilimsel adı melothria scabra olan Meksika karpuzu son yıllarda popülerliği giderek arttı. Salatalık ailesine ait olan Meksika karpuzu, üzerine kapsamlı bir araştırma yürütüldü. Çiğ olarak tüketilen Meksika karpuzu genellikle turp ya da yeşil salatanın içine eklenerek yenir. Tüketenlerin çoğu tadının limon sıkılmış salatalığa benzediğini söyler. Turşusu yapılır. Salatalıkla beraber meyve sıkacağından geçirilip ara öğün olarak tüketilebilir.
İçerdiği güçlü vitamin ve mineraller sayesinde insan sağlığına inanılmaz katkılar sağlar. Özellikle uzmanlar kalp ve damar hastalığını önlediğine dair araştırma sonuçları elde etmiş. Yüksek oranda potasyum içeren Meksika karpuzu, vücut hücrelerinin yenilenmesini destekler.
MEKSİKA KARPUZU (CUCAMELON) FAYDALARI NELERDİR?
- Güçlü bir iştah açıcı meyvedir. Genellikle çocukların yaşadığı iştahsızlığa fayda sağlar.
- Yemeklerden sonra tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırıp hazımsızlık oluşmasını engeller.
- Kilo vermek isteyenler için ideal besinler arasında yer alır. İçerdiği kalori ve yağ oranı düşüktür.
- En büyük faydası ise içerdiği C vitaminin sağladığı antioksidan etkisidir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. Virüslere karşı antikor sayısını artırmaya yardımcı olur.
- Ayrıca kanı toksinlerden temizleyerek basıncını dengeler.
- Yapılan araştırmalarda kalp krizi, felç, inme gibi hastalıkların riskini düşürdüğü tespit edilmiştir.
- Serbest radikalleri vücuttan kolayca attığından kansere yakalanma oranını azaltır.
Mustafa 3 yıl önce
Ya arkadaş şu ülkeye saçma sapan şeyler getirip durmayın. Yok siyah patates, yok meksika fasulyesi, yok meksika karpuzu bu ne beeeee