Sağlık alanında konuşmalarıyla dikkat çeken ve her sözü gündem olan Canan Karatay yeni bir açıklamasıyla gündeme geldi. Hasta olan kişilerin hastalığını söylemeye utandığını belirten Prof. Dr. Canan Karatay, "Her şeyin temelinde kabızlık hastalık yatıyor" dedi. Tedavi konusunda detaylara değinen Karatay, hastalık hakkında tavsiyeler verdi. Peki kabızlık hastalığı nasıl geçer? Kabızlık belirtileri nelerdir?
İkinci beyin olarak anılan bağırsaklar, oluşan hareketlerin normalden daha az ve zor gerçekleştiği durum anlamına gelmektedir. Konstipasyon yani kabızlık sorunu üzerine değinen Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalarla dikkat çekmeye devam ediyor. Her seferinde sağlıklı beslenme üzerinde duran ve verdiği tavsiyelerle gündeme gelen Karatay, Kabızlık hakkında da tavsiyeler verdi. İşte Canan Karatay'ın tüm hastalıkların temelinin kabızlık hastalığına bağladığı konu hakkında merak edilen detaylar...
"VÜCUTTA DENGESİZLİK BAŞLAMIŞTIR"
Hayatının belirli bir noktasında görülen kabızlık sorunu hakkında açıklamalarda bulunan Canan Karatay, "Kabızsan vücudunun bütün dengeleri, çalışmaları bozulmuş demektir. Önemli olan büyük abdeste her gün çıkılsa dahi ıkınılarak çıkılmamasıdır. Eğer ıkınarak çıkıyorsanız kabızlık başlamıştır. Vücutta dengesizlik başlamıştır. Bağırsaktaki dost bakteriler yavaş yavaş yok olmaya başlamıştır." ifadelerini kullandı.
KABIZLIK BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTİYOR!
Sinir ve bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan kabızlık sorununa değinen Karatay, Kabızlığın en önemli sebeplerinden birinin gün içerisinde yeterli hareket yapılmamasından kaynaklı olduğunu belirtti.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KAHVE GÜÇLENDİRİYOR!
Bol su içilmesi gerektiğinin üzerinde sıklıkla duran Karatay, potasyumu yüksek yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini söyledi. "Susuz kalırsak kabız oluruz. Tuzsuz kalırsak kabız oluruz." diyen Canan Karatay, "Kabızlıktan korunmak için türk kahvesi çok önemli. Türk kahvesi en yüksek antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendiren en yüksek şey kahvedir. Parkinson hastalığını önler. Çok çay tüketmek kabızlık yapar. Kabızsanız çay içmemelisiniz." söylemlerinde bulundu.
TÜRKİYE'NİN YÜZDE 80'İ KABIZ
Türkiye'nin utandığı hastalık olarak nitelendirdiği kabızlık sorununa, "Türkiye'nin yüzde 80'i kabız ve insanlar kabız olduğunu söylemiyor, utanıyor, saklıyorlar. Bana gelen hastalar ben sorduğum zaman belirtiyor. Oysa kabızlık en kötü hastalık. Her şeyin temelinde kabızlık yatıyor" dedi. Son olarak kabızlık sorunu için kaya tuzunu tavsiye etti.
KABIZLIK NASIL GEÇER?
Doğru beslenmek ve sağlığımıza dikkat etmek her hastalık için son derece önem arz etmektedir. Kabızlığı yol açan etkenlerden biri ise yanlış beslenme şekli gelmektedir. Bu nedenle Kabızlığı önlemede ilk dikkat edilmesi gereken unsur beslenme alışkanlığımızın sağlıklı bir şekilde düzene sokulmasıdır. Peki kabızlık sorunu için nelere dikkat etmeli hangi ürünleri tüketmemeliyiz?
- Bol bol sıvı ve su tüketmek kabızlık sorununun engellenmesinde önemli görev görür.
- Hareket etmek kabızlık sorununu rahatlatmak için geçerli bir başlangıçtır. Günde yapacağınız 10-15 dakikalık yürümek sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.
- Fazla kafein tüketmek kabızlık riskini artırır.
- Yiyecekleri yeterli kadar çiğnemeden tüketmemek gereklidir.
- Tuvalet ihtiyacı geldiğinde uzun süreli ertelenmemelidir.
- Süt ve süt ürünlerinden uzak durulmalıdır.
- Lif oranı yüksek besinler tüketilmeli ve beslenme programında sebze, meyve ve bakliyat ağırlıklı ürünler tüketilmelidir.
BİR YORUM YAPIN 0