Minoset nedir, ne için kullanılır? Minoset yan etkileri! Minoset fiyatı 2024

Minoset; ağrı kesici, ateş düşürücü bir ilaçtır. Her evin ecza dolabında bulunan Minoset, piyasada tablet ve pediatrik şurup formlarında bulunur. Peki minoset ne işe yarar, nasıl kullanılır? Yan etkileri ve fiyatı nedir? Minoset ile ilgili tüm detayları siz okurlarımız için araştırdık.

Ağrı ve ateş şikayetiyle doktora gittiğimizde Minoset çoğu zaman sıklıkla reçete edilen ilaçların başında geliyor. Ağrı ve ateşin arkasında yatan sebep ciddi değilse ve anlık ağrılar ise Minoset çoğu zaman hızlı ve etkili bir çözüm oluyor. Fakat birçok kişi tarafından kullanılması, birçok soruyu da beraberinde getiriyor. Bugünkü haberimizde Minoset ile ilgili aklınızdaki sorulara yanıt olması için tüm detaylara yer verdik.

Arveles ne için kullanılır? Arveles nasıl kullanılır? Arveles 2024 fiyatıİLİŞKİLİ HABERArveles ne için kullanılır? Arveles nasıl kullanılır? Arveles 2024 fiyatı

MİNOSET NEDİR?

Minoset ağrı kesici, ateş düşürücü bir ilaçtır. Etken maddesi parasetamoldür. Parasetamol, hafif ya da orta şiddetli ağrı ve ateşin giderilmesinde etkilidir. Bir kutu Minoset ilacın içerisinde 20 adet 500 mg'lık tabletler bulunur. Tablet ve pediatrik şurup olmak üzere 2 ayrı formu vardır.

,

Theraflu nedir, ne işe yarar? Theraflu nasıl kullanılır? Theraflu 2024 iyatı!İLİŞKİLİ HABERTheraflu nedir, ne işe yarar? Theraflu nasıl kullanılır? Theraflu 2024 iyatı!

MİNOSET NE İŞE YARAR?

Minoset çok şiddetli olmayan ağrı veya ateşin tedavisinde kullanılır. Fakat minoset ağrıya sebep olan hastalığı ortadan kaldırmaz, sadece ağrı, ateş gibi semptomları ortadan kaldırır.

MİNOSET NASIL KULLANILIR?

  • İlacı mutlaka doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Doktorunuzun önerdiği dozda ve 3 günden fazla olmayacak şekilde kullanın. 3 günün sonunda ağrı ya ateşinizde azalma olmuyorsa mutlaka doktorunuza muayene olun.
  • Minoset ilacı 1 bardak su ile çiğnemeden yutun.
  • Almanız gereken dozdan eksik aldığınızda ilacı bir sonraki içişinizde tamamlamak için fazla doz içmeyin.

*Parasetamol yüksek dozda ve uzun süre kullanılıdığında karaciğer hasarına neden olabilir. Bu sebeple minoset ilacı doktorunuza danışmadan kesinlikle kullanmayın.

MİNOSET YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Minosetin yaygın görülen yan etkileri şunlardır:

  • Bulantı ve kusma
  • Baş ağrısı
  • Enfeksiyon
  • Uyku hali
  • İshal ya da kabızlık
  • Karın ağrısı, gaz
  • Üst solunum yolu enfeksiyonu
  • Yüzde ödem

MİNOSET FİYATI NE KADAR?

Minoset ilacın 2024 güncel fiyatı 64,27 tl'dir.

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0