Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastanelerde yoğunluk da arttı. Yüksek ateş, 2-3 haftayı bulan öksürük ve burun tıkanıklığıyla şikayetiyle hastaneler dolup taşıyor. Geçmeyen hastalığın nedeni grip mi yoksa covid-19'un geçirdiği mutasyon mu sorusu uzmanları da endişelendiriyor. Yeni bir salgın mı ortaya çıkıyor?
Mevsimsel hastalıklarda dikkat çeken bir artış görüldü. Kovid-19 salgınından sonra özellikle grip ve zatürre vakalarında tırmanış görüldü. Havaların daha da soğumasıyla son olarak salgın hastalıkların hep bir arada görülmesi uyarıları da peşi sıra getirdi. Gribin yanı sıra COVID-19 ve Avrupa’yı alarma geçiren mikoplazma pnömonisi (bir çeşit zatürre) hem vakaları hem de hastalık süresini arttırdı. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre;
"Bu sene karışık bir etken ile karşı karşıyayız. Hem COVID-19 hem influenza hem de domuz gribi var. Ancak bunların yanı sıra çocuklardan geçen üst solunum yolu enfeksiyonları ile yine Çin’den bildirilen ve Avrupa’da da artmaya başlayan mikoplazma pnömonisi (bir çeşit zatürre) vakaları da görüyoruz."
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artış gösteren grip vakaları akıllara covid-19 virüsünü getirdi. Benzer belirtiler gösteren iki üst solunum yolu enfeksiyonunu birbirine karıştıran hastalar covid ile grip arasındaki farkları merak ediyor. Peki covid ile Covid ile grip arasındaki fark nedir? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu merak edilenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a aktardı.
"HASTALIĞIM BİR TÜRLÜ GEÇMİYOR" DİYENLER DİKKAT!
Genel anlamda erişkinlerde ciddi bir salgın olmadığını vurgulayan uzmanlar, 2-3 kere hasta olan ve “Hastalığım geçmiyor” diye gelenlerin ciddi artış gösterdiğini açıkladı. Avrupa’da da Danimarka ve Fransa'nın alarm verdiğini söyleyen uzmanların 40 yaş altı genç erişkinler daha risk altında olduğunu duyurdu. Bu da grip şeklinde başlayıp zatürreye dönüşebiliyor. Geçmeyen enfeksiyonlarda mutlaka bir hekime başvurmakta yarar var.
adem 11 ay önce
hocamıza teşekkür ediyorum çok güzel anlatmış,