Hastanelerde 'Onaylı Randevu' dönemi bugün başlıyor! Onaylı Randevu Sistemi nasıl olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2028'de tüm aşıların yüzde 100 yerli üretim olacağını belirtti. Sağlık Bakanı Koca, Merkezi Hekim Sistemi'nde yapılan yeni düzenlemeye ilişkin açıklama yaptı. İşte Onaylı Randevu Sistemi'yle ilgili bilinmesi gerekenler…

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nın ardından yaptığı basın toplantısında MHRS'de yeni dönemi açıkladı. Bakan Koca, hastanedeki randevu sisteminin değiştiğini açıkladı. Yeni sistemin adını "onaylı randevu sistemi" olarak duyuran Koca, hastane randevusunun bir gece önce onaylanmasını gerektiren "Onaylı Randevu Sistemi'ne" 13 Mayıs Pazartesi(bugün) günü başlanacağını açıkladı.

MHRS

MHRS

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

Koca, "Sağlık hizmeti almayı kolaylaştıracak bir noktayı paylaşmak isterim: Bir altyapı kurduk. Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de 'Onaylı Randevu Dönemi' diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun. Hasta gelemeyeceği randevuyu iptal edecek." sözleriyle yeni sistemi anlattı.

MHRS ONAYLI RANDEVU NASIL ALINIR?

MHRS ONAYLI RANDEVU NASIL ALINIR?

MHRS ONAYLI RANDEVU NASIL ALINIR?

  • mhrs.gov.tr adresinden randevu al butonunu tıklayınız.
  • Açılan pencere üzerinde T.C. Kimlik Numaranızı ve MHRS şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • Ardından açılan sayfada randevu alınmak istenen il ve ilçeyi seçiniz.
  • Hangi hastaneden randevu almak istiyorsanız o hastaneyi seçebilirsiniz.
  • Ardından ilgili rahatsızlığınızla ilgili bölüme tıklayın.
  • Gelen ekrandan doktoru da seçebilirsiniz.
  • Ardından uygun gün ve saate tıklayın.

ONAY VERİLEN RANDEVU İPTAL EDİLEBİLİR  Mİ?

Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Bilgileri oluşturduktan sonra randevunuzu onaylayabilirsiniz.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

İLİŞKİLİ HABER

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

selim ileri 5 ay önce

ne uğraşıyorsunuz randevuyla mhrs ile?1 doktorun kapısına dayanın yalnızca ANİ SURİ SURİ diye bir kere hönkürün, tamamdır. anında muayeneye alınırsınız! bizzat şahit olunmuştur!