Yeni Covid varyantı FLiRT: Bu belirtiler varsa dikkat! FLiRT belirtileri neler? FLiRT

Dünya genelinde 7 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan Kovid-19'un yeni varyantı 'FLiRT' İngiltere'de tespit edildi. En önemli belirtisinin burun akıntısı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, mutasyona uğramış türün bulaşıcılık oranını ve ölümcül olma riskini araştırıyor. Peki FLiRT virüsünün diğer belirtileri neler? FLiRT nasıl geçer?

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, İngiltere’de artan yeni Kovid varyantı 'FLiRT' konusunda uyarı yayınladı. Kovid-19'un yeni varyantı ''FLiRT'' son olarak İngiltere'de görüldü ve ülkede 2 bin yeni vaka tespit edildi. Uzmanlar, FLiRT varyantının belirtilerini burun akıntısı, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yorgunluk, baş arısı, kas ağrıları, ishal, kusma olarak sıraladı. Virüsün orijinal belirtisinin tat veya koku kaybı olduğu aktarıldı.

Henüz üzerinde araştırmalar yapılan FLiRT virüsünün ölümcül mü yoksa değil mi olduğu konusunda açıklama gelmedi. 

FLiRT

FLiRT

Kovid-19 virüsünden daha bulaşıcı olduğu konuşulan FLiRT varyantı olarak kayıtlara geçen bu yeni türün engellenmesinin çok daha zor olduğu ve aşıya daha dayanıklı olduğu öğrenildi. 

FLiRT VİRÜSÜ NASIL ÖNLENİR?

FLiRT VİRÜSÜ NASIL ÖNLENİR?

FLiRT VİRÜSÜ NASIL ÖNLENİR?

Yetkililerden vatandaşlara koruma önerileri olarak ellerin sık sık yıkanması, maske, kalabalıktan uzak durma, sosyal mesafeyi koruma ve aşı yapılması konusunda uyarılar gelmeye devam ediyor.

Gelinim Mutfakta'nın gündem olan ıspanaklı ütü böreği tarifi! 10 dakikada hazırlanan lezzet

İLİŞKİLİ HABER

Gelinim Mutfakta'nın gündem olan ıspanaklı ütü böreği tarifi! 10 dakikada hazırlanan lezzet
Seda Sayan’ın gerçek ismi ortaya çıktı! Meğer yıllarca yanlış bilmişiz

İLİŞKİLİ HABER

Seda Sayan’ın gerçek ismi ortaya çıktı! Meğer yıllarca yanlış bilmişiz
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0