Zayıflamak uğruna şimdi de lıkır lıkır Hint yağı içiyorlar! Uzmanlar duyardı: Güvenli değil

Son günlerde özellikle TikTok başta olmak üzere sosyal medya üzerinde hızla yayılan 'hint yağı cayır cayır yağ yaktırıyor' efsanesi uygulayanlarda türlü türlü sağlık sorunlarına neden oldu. Uzmanların bile dikkatini çeken hint yağı ile zayıflama trendi potansiyel yan etkileri nedeniyle hayati risk oluşturuyor.

Binlerce yıldır insanlar tarafından tüketilen çok amaçlı bir bitkisel yağ olarak bilinen Hint yağı gündeme bomba gibi düştü. TikTok'ta takipçi sayısı yüksek olan birkaç hesap hint yağı içmenin zayıflatacağını dahası kanseri bile ortadan kaldırabileceğini iddia etti. Ancak uzmanlar bunun göründüğü kadar güvenli olmadığı konusunda uyardı. Tarihsel geçmişi Eski Mısır’a kadar uzanan hint yağı, başlangıçta lamba yakıtı olarak kullanılmış...Bitkisel kaynaklardan elde edilen bu yağ; bitkilerin çiçekleri, yaprakları, sapları veya kökleri gibi çeşitli kısımlarından damıtma veya soğuk sıkım yöntemleriyle elde ediliyor. 

Zayıflamak uğruna şimdi de Hint yağı içiyorlar!

Zayıflamak uğruna şimdi de Hint yağı içiyorlar!

TİKTOK TRENDİ: ZAYIFLAMAK İÇİN HİNT YAĞI 

Hint yağının vücutta detoks etkisi yarattığını duyanlar başladı bu yağı içmeye ancak yoğun karın ağrısı ve ishal sorunları yaşadılar. Hint yağı yutulduktan sonra prostaglandin reseptörlerini aktive eder ve içeriği tamamen sindirmeniz ve katı dışkı oluşturmanız için size zaman vermeden, ince bağırsağınızda kasılmalara yol açar.

TİKTOK TRENDİ: ZAYIFLAMAK İÇİN HİNT YAĞI

TİKTOK TRENDİ: ZAYIFLAMAK İÇİN HİNT YAĞI

Genelde de cilt bakımı, saç bakımı, kozmetik ürünler ve endüstriyel sanayi alanında kullanılan Hint yağını içmek müshil etkisi nedeniyle aşırı tüketimi, susuzluğa neden olabilir. Aşırı dozda kullanım, uykusuzluk sorunlarına yol açabilir. Vücuttaki potasyum seviyelerini tehlikeli düşük seviyelere çekebileceği söylenen Hint yağı, sadece uzman kontrolünde olmalı. 

BÖBREK YETMEZLİĞİNE YOL AÇIYOR

BÖBREK YETMEZLİĞİNE YOL AÇIYOR

BÖBREK YETMEZLİĞİNE YOL AÇIYOR

Hint yağı tohumları, ricin adlı toksin içerir. Bu toksin, sindirim sistemi ve diğer vücut organlarında ciddi hasarlara neden olabilir. Zehirlenme belirtileri arasında şiddetli mide bulantısı, kusma, ishal, böbrek yetmezliği ve nörolojik semptomlar bulunabilir.

1 gecede göbek yağlarını eriten detoks tarifi! Bir bardak içmek yetiyor

İLİŞKİLİ HABER

1 gecede göbek yağlarını eriten detoks tarifi! Bir bardak içmek yetiyor
Plajda yapabileceğiniz en güzel saç modelleri 2024

İLİŞKİLİ HABER

Plajda yapabileceğiniz en güzel saç modelleri 2024
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Rofar 1 gün önce

Zayıflamanın tek yolu az ye çok hareket et. Ama bizim millet camış gibi 6 öğün yer cafelerden çıkmazlar sonra saçma sapan içeceklerle zayıflamaya çalışırlar. Makyajlarına saçlarına kıyafetlerine gösterdikleri özen ve zamanı birde beyinlerine gösterseler her şey çözülecek

Mert 1 gün önce

Delirmiş bunlar... Bu bitki zehirlidir...