Türkiye'de ilk kez görüldü: Kusma sandı meğer soluk borusu yırtılmış!

İzmir’de yaşayan 60 yaşındaki emekli öğretmen Yıldız Öziş, Türkiye'de ilk kez görülen bir vaka olarak dünya literatür sıralamasına adını yazdırarak hayatının şokunu yaşadı. Ani mide bulantısı ile başlayan kusma sırasında hayatını neredeyse kaybetmenin eşiğini gelen emekli öğretmenin yaşadıkları tüyleri diken diken etti.

İzmir, dünyada sadece 3 örneği olan bir vakaya sahne oldu. 60 yaşındaki emekli öğretmen Yıldız Öziş'in geçirdiği ortopedik ameliyat sonrasında yataklı servise alındı.

Doktorun şüphesi üzerine yapılan tetkikler sonucu Öziş’in soluk borusunda, çok nadir görülen 4 santimetrelik yırtık olduğu tespit edildi. Ciddi hayati tehlikesi bulunan hasta, Prof. Dr. Hakkı Ulutaş ve ekibi tarafından yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

“GERÇEKTEN ÇOK AZ RASTLADIĞIMIZ BİR VAKAYDI”

Yapılan operasyona ilişkin bilgiler veren Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, “Hastamız ortopedik cerrahi işlem geçiriyor. O akşam ani bir bulantı ve kusma sonucunda yüzünde ve gözünde ani şişlikler meydana geliyor. Hastayı ilk muayene ettiğimizde biz ‘yemek borusuyla ilgili bir problem olabilir’ diye düşündük. Tetkiklerimizi yaptığımızda bunun yemek borusundan değil de ana soluk borusundan kaynaklandığını tespit ettik. Bu gerçekten çok az rastladığımız bir vakaydı. Hemen acil olarak değerlendirdik” diye konuştu.

  • “DÜNYADA SADECE 3 VAKA BİLDİRİLMİŞ”

Literatürde soluk borusu yırtılmasının çok nadir görüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Ulutaş, şunları kaydetti:

“Literatür taraması yaptığımızda da ani bulantı ve kusmaya bağlı dünyada sadece 3 vaka bildirilmiş. Soluk borusunda yırtığını tespit ettik ve acil operasyona aldık. Yırtığın olduğu yer hem yemek borusu hem ana toplardamar, kalp ve akciğerler arasında kalan bir organdı. Bunları tamamen ayırarak oradaki yırtığı primer tamir ettik.”

Türkiye

Türkiye

  • “BELKİ DE TÜRKİYE'DE İLK VAKAMIZDI”

Ameliyat sonrası da bir komplikasyonun gelişmediğini söyleyen Ulutaş, “Hastamız gayet iyi. Belki de Türkiye'de buna bağlı oluşan ilk vakamızdı. Komplikasyon oranı çok yüksekti ama başarılı bir operasyon olması bizi çok mutlu etti. Hastamız kontrollerine geldi. Bir sıkıntımız görülmüyor” ifadelerini kullandı.

“BİZ MUTLUYUZ, HASTA MUTLU”

Kendisinin yaptığı ilk vaka olduğunu aktaran Prof. Dr. Ulutaş, ameliyatın gayet başarılı geçtiğini belirtti. Sözlerini sürdüren Ulutaş, “Biz mutluyuz, hasta mutlu. Cerrahinin oluşturduğu komplikasyon oranını görmememiz de bizim için ayrıca bir gurur kaynağı oldu” cümlelerini aktardı.

“GÖZLERİM KAPANDI, HİÇBİR YERİ GÖREMEYECEK KADAR ŞİŞTİM”

Omzunda kas yırtığı olduğunu ve bu sebeple ameliyat olduğunu anlatan Yıldız Öziş, “Gayet başarılı bir ameliyattı, ağrım yoktu. Kendimi iyi hissediyordum. Ancak bir süre geçti ve bende bulantı başladı. İstifra ettikçe şiştiğimi fark ediyordum. Gözlerim kapandı, hiçbir yeri göremeyecek kadar şiştim. Hekimler hemen toplandı ve beni yoğun bakıma aldılar. Orada da birkaç hekimin birlikte çalışmasıyla tanıyı erken şekilde koyabildiler ve beni 24 saat içinde ikinci bir ameliyata aldılar. Çok ciddi bir ameliyat geçirmişim ve bu ameliyat daha önce yaşanmamış bir ameliyat” diye vurguladı.

Usta sanatçı Ayşe Mine hastaneyle kaldırıldı! Ayşe Mine kimdir ve kaç yaşında?

İLİŞKİLİ HABER

Usta sanatçı Ayşe Mine hastaneyle kaldırıldı! Ayşe Mine kimdir ve kaç yaşında?
Amerika'daki işini bıraktı Burdur'da tarıma başladı: "Kuraklık tehdidi ile karşı karşıya"

İLİŞKİLİ HABER

Amerika'daki işini bıraktı Burdur'da tarıma başladı: "Kuraklık tehdidi ile karşı karşıya"
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Hasan 3 ay önce

bence ortopedi ameliyatı yapılırken solunum sistemine taktıkları hortum vs ile kendileri yırttılar sonrada aaaa soluk borusu yırtılmış dediler. hooop bir ameliyat daha. ben yemedim doğrusu

Gerçeğin Sesi 3 ay önce

Ortopedik ameliyat esnasında soluk borusuna takılan nefes cihazı hortumu yırtmıstır.