Çinlilerin zeka sırrı onda yatıyor! Canan Karatay kahvaltının süper besinini açıkladı

Kahvaltıların en temel besini olarak biliniyor özellikle Çinliler sabah akşam tüketiyor. Prof. Dr. Canan Karatay büyük küçük herkes tarafından bol bol tüketilmesi gereken süper besini ilk kez açıkladı. İşte faydalarını duyunca vazgeçilmeziniz olacak o besin...

Canan Karatay'ın en sevdiği kahvaltılık ürünler arasında yer alan yumurta Türkiye'de çok sık tüketilse de Çinliler olayı farklı bir boyuta taşımış. Canan Karatay 1950 yıllarında Türkiye'de doğum yapmış lohusalara işaret ederek 10 yumurta verildiğini söyledi. Eskiden bu yana Türkiye'de bu yöntemin uygulandığını söyleyen Karatay, Çin'de hem hamilelere hem de lohusalara 10 yumurta verildiğini belirtti. Karatay, yumurtanın sarısı ve beyazını beraber tüketilmesi durumunda süper besin olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Canan Karatay

Prof. Dr. Canan Karatay

Canan KaratayİLİŞKİLİ HABERCanan Karatay'dan hasta olmak istemeyenlere saat uyarısı!

HAŞLANMIŞ YUMURTANIN BİLİNMEYEN FAYDALARI

İçeriğinde bulunan D vitamini, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller sayesinde haşlanmış yumurta kemik sağlığını destekliyor.
Büyüme ve gelişme çağında olanlara da bu sebeple haşlanmış yumurta tüketmeleri öneriliyor. Kaslarda oluşan hasarların da daha hızlı iyileşmesine destek oluyor.

HAŞLANMIŞ YUMURTANIN BİLİNMEYEN FAYDALARI

HAŞLANMIŞ YUMURTANIN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Vücudun hastalıklara karşı daha güçlü bir şekilde direnebilmesi için günde 1 ya da 2 adet haşlanmış yumurta yememiz öneriliyor. Ancak siz tabii ki günde kaç tane yiyebileceğinizi mutlaka doktorunuza danışarak öğrenin ve sonrasında düzenli olarak tüketmeye başlayın.

CANAN KARATAY'IN KAHVALTILIK TARİFLERİ

  • Yumurtayı az pişmiş olarak tüketmek için haşlayarak rafadan ve kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında pişirebilirsiniz.
  • Az tuzlu peynir ile birlikte light ya da krem peynir olmayacak şekilde beyaz peynir, Eski kaşar, Erzincan deri tulumu ya da İzmir tulumu gibi yöresel peynirlerin yanında yumurta tüketebilirsiniz.
  • Yumurta ile birlikte ceviz, fındık, fıstık badem ve yer fıstığı gibi kuruyemişlere de yer verebilirsiniz.
  • Bunun yanı sıra az tuzlu zeytin üzerine birazcık zeytinyağı limon ve kekik ekleyerek tüketilebilir.
  • Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb.
Dr. Arif Verimli'den herkesi şaşırtan açıklama! Sıcaklar psikolojik rahatsızlıkları tetikliyor

İLİŞKİLİ HABER

Dr. Arif Verimli'den herkesi şaşırtan açıklama! Sıcaklar psikolojik rahatsızlıkları tetikliyor
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

selami 1 ay önce

akilli olun.. yumurta yiyin.. yok.. tersine olacakti :))