Sosyal medyada viral olan "uyku keki" arkasındaki skandal! Kek görünümlü tam bir zehir

Son günlerde sosyal medyada viral olan ve internet üzerinden satışa sunulan "uyku keki" ile ilgili şoke edici bir iddia ortaya atıldı. Satıcının 'derin uykuya geçiren kek' iddiasıyla sattığı bu ürünün arka planında kanunsuzluk olduğu ileri sürüldü.

Instagram sayfası üzerinden reklamı yapılan ve bir internet sitesinde satışa sunulan "uyku keki", son zamanlarda sosyal medyada ilgi görmeye başlamıştı. Satıcının iddiasına göre bu keki yiyenler mışıl mışıl uyuyor. Ancak bu ürünü kullanan kişilerin yayınladığı videolarda tüketenlerin gözleri kızarmış, baygın ve kendinden geçmiş halleri göze çarpıyor.

KEK GÖRÜNÜMLÜ ZEHİR!

Sosyal medya üzerinden uyku keki olarak satılan bu ürünün içine uyuşturucu maddesi eklendiği ileri sürüldü. Konuyu değerlendiren ATV Haber'de çarpıcı gerçek ortaya çıkarıldı. Gıda Mühendisi Samet Şahin, "Bu madde esrar maddesinin etken maddesidir. Aslında baktığımız zaman kullanıma uygun bir madde değil. Ülkemizde de bu maddenin herhangi bir gıdaya katılması hem uygun değil hem de yasal değil. Sağlığa kesinlikle zararlı olduğunu diyebiliriz" dedi.

ETKEN MADDE İÇERİYOR

Bu ürünü tüketenler üzerinde bıraktığı etki, içinde uyuşturucu madde barındırdığı iddiasını doğrular nitelikte. İnternette 1200 liradan satışa sunulan bu keklerin içinde Delta-9 THC adlı uyuşturucu bir madde olduğu söyleniyor. Üstelik "Türkiye'de bir ilk" sloganıyla sosyal medya üzerinden satışa sunuluyor. Yani, alenen sosyal medya üzerinden uyuşturucu satışı gerçekleştiriliyor.

Şahin, "Esrarın etken maddesi olduğu için esrarın göstermiş olduğu etkileri gösterebilir. Uyuşukluk ya da bağımlılık gibi etkileri olabilir" şeklinde konuştu.

Firmanın, gelen tepkilerden sonra hem satış sayfasını hem de sosyal medya hesaplarını kapatıp ortadan kaybolduğu görüldü. Yasal olmayan satış konusunda bu kişileri bekleyen cezalar mevcut. Bu kişilerin10 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına, bin günden 20 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılmaları mümkün.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

zafer gülten 3 hafta önce

sosyal medya,yani internette neler yapılmıyorki--daha dün Tik Tok da kadının biri tesettür giymiş,başında türban -tarot- falı bakıp milleti dolandırıyordu.

Megane 3 hafta önce

Bu sosyal medyayı sizin gibi bu Yayınları yayanları Devlet içeri atması lazım