Vücudun susuz kalması, birçok belirti ile kendini gösterebilir ancak cildin susuz kalması kuru cilt yapısı ile karıştırılabiliyor. Peki susuz kalmış cilt nasıl anlaşılır? İşte cildin susuz kalmasının belirtileri ve alınacak önlemler...
İnsan vücudunun yaklaşık yüzde 60'ı sudan oluşuyor ve yetersiz su tüketimi bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor.
Vücudun susuz kalması durumunda yorgunluk, baş ağrısı gibi durumlar ortaya çıkabiliyor ancak bazen bu durum cildi etkiliyor. Günlük aktiviteler su kaybına yol açar ve bu kaybı telafi etmek için gün boyunca yeterince su içmek kritik bir öneme sahiptir. Vücudun aldığından fazla su kaybetmesi durumu susuzluk sorununa neden oluyor ve cilt bariyeri zayıf olan kişilerin su tüketmesi cildin düzelmesi için yeterli olmuyor. Bu tip durumlarla karşılaşılması durumunda cildin düzenli nemlendirilmesi gerekir.
Özellikle sıcak ve kuru iklimlerde yaşayanlar, daha nemli ve ılıman bölgelerde yaşayanlara oranla daha fazla ciltte kuruluk yaşayabilirler. Aynı şekilde kışın sıcak odalarda bulunmak da cildin nemine etki edebilir.
SUSUZ KALAN CİLT NASIL GÖRÜNÜR?
Susuz kalan cilt pürüzlü, gergin, donuk, pullu ve kuru görünür. Diğer yandan ciltte kaşıntı olması, göz altında koyu halkalar oluşması veya daha belirgin çizgilerin ortaya çıkması söz konusu olabilir.
Cilt kuruluğunun tedavi edilmemesi durumunda cilt enfeksiyonları, akne, sedef hastalığı veya egzama gibi cilt rahatsızlıkları ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle kişilerin günlük su tüketimine dikkat etmesi, cilt sağlığı için ilk adımdır. Günlük tüketilmesi gereken su miktarı herkes için farklılık gösterir ancak genellikle çoğu kişinin günde 6 ile 8 bardak su içmesi önerilmektedir.
BİR YORUM YAPIN 0