Cildinizde bu belirtilere dikkat! Sadece cilt kuruluğu olmayabilir

Vücudun susuz kalması, birçok belirti ile kendini gösterebilir ancak cildin susuz kalması kuru cilt yapısı ile karıştırılabiliyor. Peki susuz kalmış cilt nasıl anlaşılır? İşte cildin susuz kalmasının belirtileri ve alınacak önlemler...

İnsan vücudunun yaklaşık yüzde 60'ı sudan oluşuyor ve yetersiz su tüketimi bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. 

Vücudun susuz kalması durumunda yorgunluk, baş ağrısı gibi durumlar ortaya çıkabiliyor ancak bazen bu durum cildi etkiliyor. Günlük aktiviteler su kaybına yol açar ve bu kaybı telafi etmek için gün boyunca yeterince su içmek kritik bir öneme sahiptir. Vücudun aldığından fazla su kaybetmesi durumu susuzluk sorununa neden oluyor ve cilt bariyeri zayıf olan kişilerin su tüketmesi cildin düzelmesi için yeterli olmuyor. Bu tip durumlarla karşılaşılması durumunda cildin düzenli nemlendirilmesi gerekir.

Özellikle sıcak ve kuru iklimlerde yaşayanlar, daha nemli ve ılıman bölgelerde yaşayanlara oranla daha fazla ciltte kuruluk yaşayabilirler. Aynı şekilde kışın sıcak odalarda bulunmak da cildin nemine etki edebilir.

SUSUZ KALAN CİLT NASIL GÖRÜNÜR?

Susuz kalan cilt pürüzlü, gergin, donuk, pullu ve kuru görünür. Diğer yandan ciltte kaşıntı olması, göz altında koyu halkalar oluşması veya daha belirgin çizgilerin ortaya çıkması söz konusu olabilir.

Cilt kuruluğunun tedavi edilmemesi durumunda cilt enfeksiyonları, akne, sedef hastalığı veya egzama gibi cilt rahatsızlıkları ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle kişilerin günlük su tüketimine dikkat etmesi, cilt sağlığı için ilk adımdır. Günlük tüketilmesi gereken su miktarı herkes için farklılık gösterir ancak genellikle çoğu kişinin günde 6 ile 8 bardak su içmesi önerilmektedir.

ETİKETLER

Elif Sena Demiroğlu Yasemin.com - Editör
Yasemin - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Yasemin.com ’da “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0