Dr. Mehmet Öz uyardı: Vücudun en tehlikeli yeri!

Doktor Mehmet Öz'e göre, yüzün bir bölgesine müdahale edildiğinde ölümle sonuçlanabilir. Öz, yüzde üçgen şeklindeki alana dokunulmaması gerektiğini anlattı.

Dünyaca ünlü olan doktor ve aynı zamanda televizyon programcılığıda yapan Dr. Mehmet Öz yüzümüzde bir ölüm üçgeni olduğunu aktardı. Dr. Mehmet Öz, Amerikalı şov programcısı Oprah Winfrey'in programında verdiği tıbbi tavsiyelerle tanınmıştı. Yüzümüzde bir ölüm üçgeni olduğunu belirten Öz, özellikle o üçgen alanda ciltle oynanmaması gerektiği konusunda uyardı.

Dr. Öz, bu ölüm üçgeni alanının burnunuzla başladığını ve dudaklarınızın iki yanından aşağı doğru indiğini belirtti.

ÖLÜM RİSKİ OLABİLİR!

CNBC’nin Squawk Box programına konuşan Öz, "O bölgeyi, yani ölüm üçgenini kurcalarsanız, enfeksiyonun deriyi aşıp beyninize kadar gitme riski vardır." İfadelerini kullandı.

Bununla birlikte Dr. Öz’e göre, tehlikeli olan sadece ölüm üçgeninin yüzeyinin olmadığını belirtirken konuşmasına,

"O kılı [burnunuzun içinden] çekip çıkarırsanız... Bozulan folikülden dışarı sızan küçük bir kan damlası görürsünüz. Çünkü cilde zarar vermek kan sızmasına neden olur; kavernöz sinüs trombosisi, menenjit veya beyin apsesine yol açabilir ki bunların hepsi korkunç hastalıklardır..." İfadeleriyle devam etti.

Dr. Öz'e göre, bu durum meydana gelirse, genellikle "sinüste bir kan pıhtısı ile başlar ve bu da kavernöz sinüsün etrafında bulunan sinirlerinizi etkileyerek bir kasın veya bezin işlevini kaybetmesine" neden olabileceğini ve nadiren görülse de, bu durum fark edilmediği takdirde kişiyi ölüm riskiyle karşı karşıya bırakabilir.

Kabızlığın önüne geçiyor! Adana'nın mucizevi besini cezerye tarifiyle artık evinizde

İLİŞKİLİ HABER

Kabızlığın önüne geçiyor! Adana'nın mucizevi besini cezerye tarifiyle artık evinizde
Yay burcu hangi ülkeyi sever? Yay burcu nereleri gezip görmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Yay burcu hangi ülkeyi sever? Yay burcu nereleri gezip görmeli?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0