Bir ayda 720 yumurta yiyerek deney yaptı! Sonuçlar bilim dünyasını şoke etti

Hardvard Üniversitesi'nde okuyan Nick Norwitz adındaki öğrenci bir ayda 720 yumurta yiyerek şaşırtan bir deneye imza attı. Sonuçlar bilim dünyasında geniş yankı uyandırırken yumurtanın kolesterol üzerindeki etikleri şaşkınlık yarattı.

Hardvard Üniversitesi'nde yumurta tüketiminin kolesterol üzerindeki etkilerini araştırmak için günde 24 tane yumurta yiyen Nick Norwitz adındaki öğrenci şaşırtan bir deneye imza attı.

YUMURTA LDL SEVYESİNİ DÜŞÜRDÜ!

Norwitz, 1 ayda 720 adet yumurta tüketmene ilişkin deney detaylarını açıkladı.

Norwitz deney sonrasında kolesterolü yükselttiği görüşünün gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek fazla yumurta tüketiminin, LDL olarak bilinen kötü kolesterol seviyesini arttırmadığını belirtti. LDL seviyeleri deney sonucunda artmak yerine yüzde 18 oranında düştü. 

BİLİM DÜNYASINDA GENİŞ YANKI BULDU

Dr. Norwitz aşırı yumurta tüketimine ilişkin yaptığı deney bilim dünyasında geniş yankı bulurken uzmanlar bağırsak hücrelerinde salınan kolesin hormonu, karaciğere daha az LDL üretim sinyali verdiğini ifade etti. Norwitz deney sonuçları sonrasında kolesterol sorunu olan bireylerin yumurta tüketmeden önce doktorlarına danışması gerektiğini belirtti.

Yeni bir akrep türü keşfedildi! Eşinin adını verdi: Euscorpius gulhanimae

İLİŞKİLİ HABER

Yeni bir akrep türü keşfedildi! Eşinin adını verdi: Euscorpius gulhanimae
Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0