Koronavirüs'e yakalananları bekleyen tehlike: 3 yıl boyunca kalp krizi, felç ve ölüm riski...

Koronavirüs pandemisiyle dünya genelinde milyonlarca kişi hayatını kaybetmişti. Koronavirüs geçiren hastalar üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda ise ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı. Hasta olduktan 3 yıl sonra kalp krizi, felç ve ölüm riski olduğu ortaya çıktı.

Tüm dünyada pandemiye neden olan ve 2019 yılında Çin'in Hubei Wuhan kentinde başlayan salgın pandemi haline gelerek dünya çapında alarma neden olmuştu. Küresel çapta 7 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan hastalık sonrası ise Çin Sinovac, Almanya ise BioNTech aşısını geliştirerek piyasaya sürmüştü.

MİLYONLARCA KİŞİNİN HASTALIK VERİLERİ İNCELENDİ

Atherosclerosis, Thrombosis ve Vascular Biology tıp dergilerinin yaptıkları araştırmalar sonucunda UK Biobank adlı dev veri tabanına, milyonlarca kişinin tıbbi kayıtlarında yer alan bilgilerle çalışma yapıldı.

Araştırma sırasında 2020 yılı tıbbi kayıtlarda  Koronavirüs'e yakalanan hastaların laboratuvar testlerin pozitif olan 11.000'den fazla kişi belirlendi. Hastaların yaklaşık 3.000'i enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılırken aynı veri tabanında bulunan 222.000 kişinin verileri ile karşılaştırıldı.

HASTALIK SONRASI 3 YIL BOYUNCA ÖLÜM RİSKİ

Yapılan çalışma sonucunda ise enfeksiyonu azaltacak ilaç ve aşıların bulunmadığı 2020 yılında, hastalığa yakalanan hastaların 3 yıl boyunca kalp krizi, felç ve ölüme neden olacak kalp rahatsızlıkları riskiyle karşı karşıya kaldıklarını ortaya çıkardı.

Enfeksiyonu geçiren hastaların kalp hastalıklarına yakalanma riski 3 kat daha artış sağlaması nedeniyle Covid nedeniyle hastaneye yatırılan hastaların diyabet, periferik arter (PAD), kalp krizi ve felç geçirme riskleri yaşadıkları ortaya çıktı.

KORONAVİRÜS OLANLAR TEHLİKEDE

Yapılan araştırmalar sonucunda Cleveland Clinic'te Kardiyovasküler ve Metabolik Bilimler bölümü başkanı Dr. Stanley Hazenn, "Bu riskin azaldığına dair hiçbir işaret yok, bence bu aslında daha ilginç, şaşırtıcı bulgulardan biri" diyerek yalnızca Koronavirüs'e özgü olduğunu belirtti.

GRİP SONRASI KALP KRİZİ RİSKİ YÜKSEK

Minnesota Mayo Clinik kardiyolog olarak çalışan araştırmacı Dr. Patricia Best Koronavirüs geçiren hastaların sonrasında grip olan hastanın bile kalp krizi geçirme riskini arttırdığını belirterek, "Bir süredir enfeksiyonların kalp krizi geçirme riskinizi artırdığını biliyoruz, bu nedenle grip olursanız, herhangi bir enfeksiyon kaparsanız, ister bakteriyel ister viral olsun, kalp krizi geçirme riskinizi artırır. Ancak enfeksiyondan sonra genellikle oldukça hızlı bir şekilde geçer. Bu çok büyük bir etki ve bunun sebebinin Covid'in diğer enfeksiyonlardan ne kadar farklı olduğu olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sahte ürünlere yenileri eklendi! Piyasaya sürülen sahte gıdalar tek tek açıklandı

İLİŞKİLİ HABER

Sahte ürünlere yenileri eklendi! Piyasaya sürülen sahte gıdalar tek tek açıklandı
Zayıflatan genler ile ilgili dikkat çeken açıklama! Genetik kodun zayıflattığı ortaya çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Zayıflatan genler ile ilgili dikkat çeken açıklama! Genetik kodun zayıflattığı ortaya çıktı
Normal doğumun hem anne hem bebek için faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Normal doğumun hem anne hem bebek için faydaları
Yıllarca dev tümörle yaşadı! Doktorlar gözlerine inanamadı!

İLİŞKİLİ HABER

Yıllarca dev tümörle yaşadı! Doktorlar gözlerine inanamadı!
Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0