Prof. Dr. Canan Karatay kışın tüketilmesi gereken besinleri açıkladı: Bağırsakları kurtarıyor

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yaz sebzelerinin kışın tüketilmemesi gerektiğini söyleyerek kışın mutlaka tüketilmesi gereken ve bağışıklığı güçlendiren besinleri tek tek açıkladı.

Kış sebze ve meyveleri havaların soğumasıyla pazar tezgahlarına indi. Sebze ve meyvelerin besleyici özelliklerinden faydalanmak için mevsiminde tüketmek gerekiyor. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, hastalıklardan korunmak için kış reçetesi verdi.

Prof. Dr. Canan Karatay

Prof. Dr. Canan Karatay

Bilinçli beslenmenin önemine işaret eden Karatay, "Probiyotik tek başına olmaz. Prebiyotikle birlikte alınması lazım. Buna örnek olarak lahana, soğan, sarımsak diyebilirim. Bunların çiğ hali prebiyotiktir. Turşusu yapıldığında probiyotik olurlar. Yani probiyotiğin tek başına bir faydası yok. Ne tüketeceğimizi, nasıl tüketeceğimizi bilmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Canan KaratayİLİŞKİLİ HABERCanan Karatay'dan hayati risk uyarısı: Sakın bu kapsülleri kullanmayın!

"DIŞARIYA ÇIKIP YÜRÜYÜN!"

Prof. Dr. Canan Karatay, kış mevsiminde D vitamininden yoksun kalındığını belirterek, şunları kaydetti: "Kışın psikolojik olarak vücut hastalanıyor. Bunun sebebi güneşsizlik. İçeriye kapanmamak lazım…Dışarı çıkın. Kar yağsa da, kış olsa da dolu yağsa da buz tutsa da, çıkıp dışarıda yürüyün. Deniz kenarında yürüyün, ormanlarda yürüyün. O zaman depresyondan da kurtulursunuz açıklamasını yaptı. Kışın kemik suyu çorbası tüketin.

"DIŞARIYA ÇIKIP YÜRÜYÜN!"

"BOL BOL SİRKE!"

Güneşten uzak durmak, hava kirliliği, hayvansal yağlardan, sakatatlardan uzak durmaktan oluyor. Yıllarca bizlere 'Hayvansal yağlar, sakatatlar hastalık sebebi, kalp krizi sebebi' dediler. Bu yüzden de D vitamini eksikliği ülkedeki çok fazla insanda var." dedi. Kışın kemik suyu, paça çorbası, ev yoğurdu, bol sirke! 

"BOL BOL SİRKE!"

 

Yıllarca birilerinin söylemlerine kulak kesilerek birçok doğal besinin tüketilmediğini aktaran Karatay, "Besinlerin doğal olanı tüketilmeli. Kışın mesela, hangi turşuyu seviyorsanız evde yapın. İçine yapay bir madde koymayın. Kışın mutlaka tüketilmesi gereken evde yapılmış kemik suyu, paça çorbası, ev yoğurdu ve bol sirke. Çünkü bunların hepsi doğal probiyotik içerirler. Bağışıklık sistemini güçlendirirler, hastalanmazsınız" diye konuştu.

Bu tarifi kahvaltıda tüketenin zekası güçleniyor! Canan Karatay'ın akıtma tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Bu tarifi kahvaltıda tüketenin zekası güçleniyor! Canan Karatay'ın akıtma tarifi!
Doç. Dr. Nazan Karahan'dan dikkat çeken açıklama! "Sezaryen oranları alarm veriyor"

İLİŞKİLİ HABER

Doç. Dr. Nazan Karahan'dan dikkat çeken açıklama! "Sezaryen oranları alarm veriyor"
Tadına doyum olmuyor! Tüketildiğinde ölüme götürüyor! Uzmanlar o gıdaları tek tek açıkladı

İLİŞKİLİ HABER

Tadına doyum olmuyor! Tüketildiğinde ölüme götürüyor! Uzmanlar o gıdaları tek tek açıkladı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0