Ekran bağımlılığındaki gizli tehlike! Mavi ekranın zararları cilt sağlığınızdan etmesin

Günümüz teknoloji çağında yaşanan ekran bağımlılığının cilt sağlığını bozduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar mavi ekranın cildin yapısını bozarak hücrelere zarar verdiğini ortaya çıkardı.

Teknoloji cihazların günümüzde yaygınlaşması ve sık kullanılması büyük sağlık sorunlarına neden oluyor. Milliyet'e konuşan Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat, bireylerin bilgisayar, tablet ve telefon kullanırken maruz kaldığı mavi ışığın cildi hızla yaşlandırdığını belirtti.

GÜNLÜK 7 SAAT EKRAN BAĞIMLILIĞI OLUŞTU

Yaşamımızın parçası haline gelen tablet, telefon ve bilgisayar kullanımına ilişkin yapılan araştırmalarda kişiler günlük 7 saat ekrana baktıkları, bu nedenle ciddi göz ve cilt problemleri yaşadıkları ortaya çıktı.

MAVİ IŞIĞIN CİLT SAĞLIĞINA ZARARI BÜYÜK

Cihazların ekranlarından yayılan mavi ışıklardan yayılan yüksek enerjili ışıkların cilt sağlığına zarar verdiğini belirten Dr. İskenderoğlu, “Bu ışık, ciltteki kolajen üretimini azaltarak kırışıklıkların oluşumunu hızlandırıyor ve pigmentasyon sorunlarına yol açabiliyor. Ayrıca, serbest radikallerin oluşumunu tetikleyerek hücre hasarına neden oluyor” dedi.

HÜCRE HASARINA YOL AÇIYOR

Mavi ışığın yaydığı enerji cilt rahatsızlıklarına neden olurken kolajen üretimini de yavaşlattığını belirten İskenderlioğlu, “Mavi ışık, güneş ışığında doğal olarak bulunan ve aynı zamanda dijital cihazların ekranlarından yayılan yüksek enerjili bir ışık türü. Bu ışık, ciltteki kolajen ve elastin liflerini bozarak kırışıklıkların artmasına, cilt tonunda eşitsizlikler oluşmasına ve koyu lekelerin ortaya çıkmasına yol açıyor. Ayrıca, serbest radikallerin üretimini artırarak hücre hasarına sebep oluyor” dedi.

CİLDİN GEREKLİ İHTİYAÇLARI KARŞILANMALI

Cilt sağlığı için gerekli olan besinlerin alınması için vitamin takviyesi gerektiğini belirten İskenderoğlu, “ Bu kapsamda mezoterapi ile cildin ihtiyacı olan besinleri doğrudan hedefleniyor. Estetik mezoterapi ile cilde özel karışımlar, mikroenjeksiyon tekniği ile cilde kazandırılır. Cilt hücrelerini canlandıran ve yenileyen bir tedavi yöntemidir. Yaşla beraber ciltte eksilenleri yerine koyarak, azalan kolajen ve elastin üretimini artırır. Sonuç olarak, cilt daha nemli, dolgun, parlak ve genç bir görünüme kavuşur. İnce çizgiler ve lekeler azalırken, cilt tonu eşitlenir. Bu tedavi, hem yaşlanan ciltleri yenilemek hem de genç ciltleri koruyarak daha uzun süre genç kalmasını sağlamak için idealdir. İnce iğneler sayesinde uygulanan bu yöntem, ciltte minimum düzeyde rahatsızlık yaratır ve tüm cilt tiplerine uygundur." ifade etti.

En iyi lazer epilasyon cihazı hangisidir? Hangi epilasyon cihazı eve daha kullanışlı?

İLİŞKİLİ HABER

En iyi lazer epilasyon cihazı hangisidir? Hangi epilasyon cihazı eve daha kullanışlı?
2024/25 yılının en popüler saç örgü modelleri!

İLİŞKİLİ HABER

2024/25 yılının en popüler saç örgü modelleri!
Başak burcu hangi ülkeleri sever? Başak burcu seyahat rotası önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Başak burcu hangi ülkeleri sever? Başak burcu seyahat rotası önerileri
Canan Karatay'dan 2025 yılı için korkutan uyarı! "Hazırlıklı olun"

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay'dan 2025 yılı için korkutan uyarı! "Hazırlıklı olun"

ETİKETLER

Kübra Beyazoğlu Yasemin.com -
Yasemin - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0