Salçalı yemeklere sakın tuz eklemeyin! Bakın neye sebep oluyor

Uzmanlar yemeklerin vazgeçilmezi salçayla ilgili mutlaka dikkat edilmesi gereken önemli bilgiyi ilk kez paylaştı. Çorbalarda, sebze yemeklerinde, et yemeklerinde, böreklerde veya pidelere eklenebilen salçayı, kullanırken sakın bu hayatı yapmayın.

Türk mutfağının temel taşlarından biri olarak yemeklere hem renk hem de tat katan salça, özellikle domates veya biberin püre haline getirilmesiyle yapılan bir besindir.  Yüzyıllar öncesinde yaz aylarında yetişen sebzeleri, kış aylarında da sağlıklı bir biçimde tüketmek amacıyla ortaya çıkan salça, birçok yemeğin lezzetini artırıyor. Geçmiş yıllarda büyüklerimizin yaz ayları sonlarında kışa yaptıkları hazırlıkların en önemlisi olan salça, günümüzde gıda markaları tarafından üretilerek satışa sunuluyor. Uzmanlardan salça ve salçalı yapacağınız yemekler konusunda önemli bir açıklama geldi. 

SALÇAYI YEMEKLERE SAKIN TUZ EKLEMEYİN!

SALÇAYI YEMEKLERE SAKIN TUZ EKLEMEYİN!

SALÇAYI YEMEKLERE SAKIN TUZ EKLEMEYİN!

Salça, yemeklere lezzet katmanın yanı sıra birçok farklı biçimde tüketilebilir. Örneğin, kahvaltılarda ekmek üstüne sürülerek veya peynirle birlikte yenilebilir. 

Ancak uzmanlar, fazla tuz alımının hipertansiyon ve kalp hastalıkları gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor. 

Bu nedenle, salça kullanırken tat dengesinin sağlanması için tuz miktarını dikkatli ayarlamak gerekiyor. 

Yemeklerinizi daha sağlıklı hale getirmek için salça ile birlikte tuz kullanımını azaltmanız öneriliyor.

ÖNEMLİ NOT: Dünya Sağlık Örgütü (WHO) günlük tuz tüketimini yetişkinler için 5 gramın altında tutmayı önermektedir.

İstediğiniz kadar yiyebilirsiniz! Asla kilo aldırmayan 10 yiyecek

İLİŞKİLİ HABER

İstediğiniz kadar yiyebilirsiniz! Asla kilo aldırmayan 10 yiyecek
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0