Hamburgerlerde resmen öldüren bakteri: Menüden apar topar kaldırıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde ünlü bir fast food zinciri restoranlarında üretilen hamburgerlerde hayati risk oluşturan koli basili (E.Coli) bakterisine rastlandı. 1 kişinin hayatını kaybettiği, hastalanan kişi sayısının ise 75'e çıktığı açıklanınca herkes şok oldu.

Dünyanın önde gelen 5 fast food zincirinin hamburgerlerinde ölümcül bakteri olarak bilinen E. coli salgını tespit edildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamalara göre, ülkenin 13 eyaletinde fast food markasının ürettiği hamburgerlerde koli basili bakterisine rastlanmasıyla ilgili olarak, 1 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Ardından hastalanan kişi sayısının 75'e yükseldiği belirtilerek, 22 kişinin hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Soruşturma başlatılan restoranla ilgili hamburgerlerde kullanılan soğan dilimlerinin durdurulduğu ve durumun gözlemlendiği açıklandı.

McDonald

McDonald

Restoran yetkilileri, McDonald's'taki E. coli gıda zehirlenmesi olayının kaynağının Kaliforniya merkezli bir ürün şirketi olduğunu açıkladı. McDonald's, California'daki Taylor Farms'ın bir dağıtım tesisine soğan gönderdiğini ve bunun, bazı eyaletlerdeki restoranlardan Quarter Pounder hamburgerlerinin kaldırılmasına neden olduğunu belirtti. Ancak hangi tesisin etkili olduğu açıklanmadı.

 E. COLİ (KOLİ BASİLİ) NEDİR, NASIL BULAŞIR?

E. COLİ (KOLİ BASİLİ) NEDİR, NASIL BULAŞIR?

E. COLİ (KOLİ BASİLİ) NEDİR, NASIL BULAŞIR?

Koli basili, Escherichia coli (E. coli) olarak bilinen bir bakterinin bir türüdür. Bu bakteri, genellikle bağırsak florasında bulunan ve çoğu zaman zararsız olan bir mikroorganizmadır. Koli basili, özellikle sindirim sistemi enfeksiyonları, ishal ve bazı durumlarda daha ciddi sağlık sorunlarıyla ilişkili olabilir. 

Koli basili (E. coli) enfeksiyonunun belirtileri genellikle enfeksiyonun türüne bağlıdır, ancak yaygın belirtiler şunlardır:

  • İshal: Genellikle su gibi ve bazen kanlı olabilir.
  • Karın Ağrısı: Kramp şeklinde ağrılar hissedilebilir.
  • Mide Bulantısı ve Kusma: Bazı kişilerde bulantı ve kusma da görülebilir.
  • Ateş: Hafif ateş olabilir, ancak genellikle yüksek değildir.
  • Yorgunluk: Vücut sıvı kaybı nedeniyle genel bir yorgunluk hissi olabilir.

 

Kanuni sofrasından eksik etmezdi! Hamsi balığı neye iyi gelir? Hamsi gerçekten sağlıklı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Kanuni sofrasından eksik etmezdi! Hamsi balığı neye iyi gelir? Hamsi gerçekten sağlıklı mı?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0