YASEMİN / 14.08.2024 09:29

9 yıldır konuşamayan 16 yaşındaki Leyla Kuranı Kerim vesilesiyle sesini duyurabiliyor

Her harfi, her hecesi ayrı bir mucize olan yüce kitabımız Kuran-ı Kerim, bambaşka bir mucizeye vesile oldu. Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Akhisar Mahallesi'nde 4-6 yaş Kuran kursunda yaşana olay, görenleri şaşkına çevirdi. Kurstaki yaklaşık 300 öğrenciden biri de Leyla Tuğran'dı. Geçtiğimiz yıldan beri Kuran kursuna devam eden 16 yaşındaki Leyla, 9 yıldır konuşamıyordu ve hiç sesi çıkmıyordu. En son 7 yaşındayken konuşan Leyla için zorlu bir süreç başlamış oldu. Öğretmeni Zehra hoca ile birlikte 1 yıl boyunca çalıştılar.

SESLİ KURAN OKUMAYA BAŞLADI

Konuşamayan genç kız, hocalarının da desteği ile sesli bir şekilde Kuran okumayı başardı. Kuran kursu öğreticisi Zehra Solmaz, "Hiç konuşmayan bir öğrencimizdi. Biz bu öğrencimizi aldığımız zaman 'nasıl yaparız', 'nasıl öğretiriz' noktasında çok zorlanacağımız biliyordum. Biraz zorlandım ama Leyla öğrencimiz çok şükür şu an Kuranı Kerim'i okuyor" dedi.

SADECE KURAN OKURKEN SESİ ÇIKIYOR

Leyla, Zehra hocasının desteğiyle Kuran okumayabiliyor ancak hâlâ konuşma problemlerini tam olarak çözebilmiş değil. Sadece Kuran okurken sesini duyurabiliyor, onun dışında konuşmuyor. Zehra öğretmen, "Şu anda da konuşmuyor. Ben kendisinin Türkçe olarak sesini hiç duymadım ama Arapça harfleri ve Kuranı Kerim ayetlerini çok rahat bir şekilde okuyabiliyor." dedi.

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla