Bankada çalışan bir kadın, paçalı pantolonun ayakkabısının topuğuna takılması sebebiyle merdivenlerden düştü. Rapor alıp tedavi görmeye başlayan kadın bu süreçte işten çıkarıldı. 2006 yılında meydana gelen olay İş Mahkemesi'ne taşındı. Karşılıklı atılan hukuki adımlar, olayı kısır döngüye soktu.
Yargıtay 21. Hukuk Dairesi'nin de devreye girdiği olay 2006 yılında meydana geldi. Banka memuru bir kadın, müdürünün odasından çıkarken pantolonunun paçalarının ayakkabısının topuğuna takılması sonucu merdivenlerden düştü. Hastaneye kaldırılan kadın raporlu olduğu bu dönemde işinden kovuldu. Mağdur kadın bu olayı İş Mahkemesi'ne taşıdı. Kadın, olayın iş kazası olduğunu belirtip tazminata hükmedilmesini talep etti. Mahkeme kadını haklı buldu.
DEVREYE YARGITAY 21. HUKUK DAİRESİ GİRDİ
Ancak banka, kararı temyize götürdü. Devreye Yargıtay 21. Hukuk Dairesi girdi. Yaşanan olayın kadının kendi kusuru olduğunu belirtip kararı bozdu. Davasından vazgeçmeyen kadın, Yüksek Sağlık Kurulu raporu ve Adli Tıp Kırımı İhtisas Dairesi raporuna göre % 36.2 oranında malul kaldığını ispat etti.
Bilirkişi heyetinin raporunu dikkate alan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ilk kararında her iki tarafı da % 50 kusurlu buldu. İşverenin kusur oranına kıyasla 77 bin 520 TL'lik maddi, 40 bin liralık manevi tazminat ödemesine, topuklu ayakkabı giymenin iş yeri kıyafet yönetmeliğine bağlı olduğu için gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle ağırlı kusurlu olduğuna hükmetti.
BİR YORUM YAPIN 0