İzmir depreminde Ayda bebeğin de hayatta kalmasını sağlayan Yaşam Üçgeni yöntemi, olası bir depremde insanların enkazdan sağ kurtulmasında büyük öneme sahip. Bu durumun bilincinde olan lise öğrencisi Semra Tepeltepe, bir gönüllülük işine imza atarak, Bağcılar'da yaşayan vatandaşları bu konuda bilgilendirmeye çalışıyor.
İstanbul Bağcılar Belediyesi'nin Gönül Bağı üyesi lise öğrencisi Semra Tepeltepe adlı genç kız, olası bir şiddeti yüksek deprem tehlikesine karşı vatandaşların kendilerini korumaları için bir gönüllü seferberlik başlattı. Tepeltepe, kapı kapı dolaşıp insanlara Yaşam Üçgeni'ni anlatmaya başladı. Afet ve acil durumlara hazırlık eğitim sertifikası bulunan genç kızın anlattığı bu yöntem, 6.6'lık İzmir depreminde enkaz altında 91 saat sonra sağ olarak çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in de kurtulmasını sağlamıştı.
AFAD ile Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladıkları 'Afet ve Acil Durumlara Hazırlık' eğitim programından sertifikasını alan Tepeltepe, ilk önce annesi ve komşularından başlayarak Yaşam Üçgeni'ni çevresindeki herkese anlatmaya başladı. Çalışmalarını büyüten Semra Tepeltepe artık, ikamet ettiği İnönü Mahallesi’nde kapı kapı dolaşarak tanıdığı tanımadığı herkesi bilgilendiriyor.
Bu yöntemin olası bir depremde yaşamda kalma şansını arttırdığını belirten Tepeltepe, 'Evimizde yaşam için hayatta kalabileceğim kadar olan boşluklara yaşam üçgeni diyoruz. Salonumuzda koltuğun yada mutfakta buzdolabının yanına çömelerek bu üçgeni oluşturabiliriz.
Böylece tepemize duvar veya çatı düştüğünde gerekli korumayı sağlamış oluyoruz. Sarsıntı geçene kadar bu pozisyonda beklemeliyiz. Depreme maruz kalan birçok kişi yaşam üçgeni sayesinde enkazdan sağ çıkarıldı.' ifadelerini kullanıyor.
Genç kız ayrıca, AFAD ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Her Sokakta 2 Gönülbağı Genç AFAD Gönüllü Projesi'nden de bir başarı sertifikasına sahip.
BİR YORUM YAPIN 0