Yemyeşil doğanın ortasında adeta bir elmas gibi parlayan Machu Picchu Antik Kenti, nefes kesici bir manzarayı ayaklarınızın altına seriyor. Peki Machu Picchu Antik Kenti nerede? Machu Picchu Antik Kenti nasıl bir yer? Machu Picchu Antik Kentini kimler inşa etti? İşte tüm merak ettiğiniz soruları sizler için yanıtladık...
Dünya'nın farklı köşelerinde yer alan birbirinden özel eşsiz güzellikler saymakla bitmeyecek kadar çok diyebiliriz. Ancak bazıları vardır ki harikulade dokularıyla tüm dünyanın en sık ziyaret edilen ve en ilgi gören yerleri arasındadır. Dünyanın yedi harikasından biri olan Machu Picchu Antik Kenti de bunlardan biri. Güney Amerika'nın en dikkat çekici değerlerinden biri olan bu antik kent, her yıl milyonlarca turiste kapılarını aralıyor. İnka Medeniyetinin ihtişamını gözler önüne seren bu mühendislik harikası, herkesin mutlaka en az bir kere ziyaret etmesi gereken yerler arasına adını yazdırıyor. Gelin, Dünya'nın en güzel harikasını birlikte keşfedelim...
MACHU PİCCHU ANTİK KENTİ NEREDE?
Güney Amerika'nın en çok turist çeken yerlerinden biri olan Machu Picchu Antik Kenti, Peru'nun Cusco şehrine 88 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. And Dağlarının zirvesinde konumlandırılmış olan antik şehir; 2430 metre yükseklikte Urubamba Vadisi üzerinde yer almaktadır.
MACHU PİCCHU ANTİK KENTİ NE ZAMAN İNŞA EDİLDİ?
12 ve 16. yüzyıllarda And Dağları'nda ve eteklerinde büyük bir imparatorluk olarak yaşamlarını sürdüren İnka'lar Güney Amerika'nın en önemli yerli halklarından biri olarak anılmaktadır. Son derece ileri mimari teknikler geliştiren İnka'ların en etkileyici eseri Machu Picchu Antik Kentidir. 15.yüzyılda inşa edilen Machu Picchu Antik Kenti, İnka İmparatoru Pachacutec tarafından Manchu Picchu olarak isimlendirilen dağın zirvesinde bulutların arasına yaptırılmıştır. Şehrin inşasının 90 yılda tamamlandığına inanılmaktadır.
Masalsı bir görünüme kucak açan Machu Picchu Antik Kenti, gizemli görünüşü ve olağanüstü mimarisiyle görenleri hayrete düşürmektedir. 1532 yılında İspanyollar Peru'yu işgal etmek için bu bölgeye geldiğine kenti bulamamıştır. Şehrin kalıntılarına 1911 yılında rastlanmıştır.
MACHU PİCCHU ANTİK KENTİ ÖZELLİKLERİ
Böylesine muhteşem bir mühendislik harikasının hangi amaçla ve nasıl inşa edildiğine dair araştırmalar devam ederken henüz kesin bir sonuca ulaşılamamıştır.
İnkaların muazzam taş işçiliğini gözler önüne seren Machu Picchu Antik Kenti, yüzyıllardır depremlere karşı ayakta durmayı başaran bir mimariye sahiptir. Kentin duvarlarında ağırlığı 100 tonu bulan taşlar kullanılırken herhangi bir harç malzemesinden faydalanılmamıştır. Bu durum İnka'ların matematik ve mühendislik alanında çağa göre çok ileride olduğunu göstermektedir.
200'den fazla merdiven sistemiyle birbirine kenetlenen taşların, o dönemlerde vadiden raylı halat sistemiyle taşındığı düşünülmektedir. Kentin 3000 basamağı şuan hala aynı şekilde durmaktadır.
HUAYNA PİCCHU'DAN GÖRSEL BİR ŞÖLENE KAVUŞUN
Antik kentin hemen yanı başında yer alan dağ, Huayna Picchu ismiyle anılmaktadır. 2720 metre yüksekliğindeki bu görkemli dağa, Machu Picchu'dan geçen bir patika yolla ulaşmak mümkündür. Dağa tırmanmanın yaklaşık olarak 2 saat sürdüğü bilinmektedir. Eğer bu zirveye ulaşmayı başarırsanız; tüm şehrin ayaklarınızın altına serildiğini görebilirsiniz.
DÜNYA HARİKASI BİR ŞEHİR
Machu Picchu Antik Kenti, 7 Temmuz 2007 tarihinde Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olma unvanına sahip olmuştur. Bunun yanı sıra; bu nefes kesen güzellik 3 kutsal zirveden biri olarak kabul edilmektedir.
BİR YORUM YAPIN 0