Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UN Women, kadın erkek eşitliği için proje başlatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) kadınlar ve erkekler arasında var olan fırsat eşitsizliklerini ortadan kaldırarak, herkesin eşit ve adil bir şekilde hak, fırsat ve imkanlardan faydalanmasını sağlamak için ortak proje başlatıyor.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Bireylere cinsiyetlerinden dolayı toplumda adaletsiz bir şekilde davranılmasını engellemek var olan fırsat eşitsizliklerini ortadan kaldırarak, herkesin eşit ve adil bir şekilde hak, fırsat ve imkanlardan faydalanmasını sağlamak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ortak proje başlatıyor.

Avrupa Birliği ve UN Women'ın mali desteği ile hayata geçen, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığının eş yararlanıcısı olduğu proje ile Türkiye'de merkezi ve yerel yönetimde süregelen bütçeleme ve planlama çalışmalarının kadın erkek eşitliğine duyarlı bir hale getirilmesi hedefleniyor.

Türkiye'de Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçelemenin Uygulanması Projesi, planlama ve bütçeleme çalışmalarının kadınların ve erkeklerin farklı öncelik ve ihtiyaçlarına göre yapılmasını, merkezi ve yerel yönetimlerde kadın erkek eşitliğine duyarlı planlama ve bütçelemenin sistematik ve sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi için yürütülecek.

3 MİLYON 300 BİN AVRO DEĞERİNDE PROJE

Proje ile Birleşmiş Milletler "Kimseyi geride bırakma" ilkesine bağlı kalınarak, kadınların ve erkeklerin, kız ve oğlan çocuklarının farklılaşan öncelik ve ihtiyaçlarının bütçelemelerde gözetilmesi hedefleniyor. 2019-2023 yıllarını kapsayan Türkiye Cumhuriyeti XI. Kalkınma Planının temel amaçlarını destekleyen projenin toplam değeri 3 milyon 300 bin Avro olarak belirlendi. 3 sene boyunca bakanlıklar ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle uygulanacak olan projenin açılış toplantısı 17 Ağustos'ta Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın katılımlarıyla gerçekleşecek.

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE DUYARLI BÜTÇELEME

Kadınların ve erkeklerin farklı öncelik ve ihtiyaçlarını gözeten bütçelemeye Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Bütçeleme denir. Kadın erkek eşitliğine duyarlı bütçeleme kadınların ve erkeklerin eşit hak ve özgürlüklere ulaşabildiği bir toplum yaratmayı hedefler. Planlama ve bütçelemeler kadınların ve erkeklerin farklılaşan öncelik ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırılır.

Kadın erkek eşitliğine duyarlı bütçeleme, yeni bir bütçe oluşturmak, kadınlar ve erkekler için ayrı bütçeler hazırlamak ya da bütçeyi kadın ve erkeklerin kullanımı için yarı yarıya bölmek demek değildir. Bütçe, farklılaşan öncelik ve ihtiyaçlara göre, herkesin ihtiyacını karşılayacak şekilde bölünür.

Irmak Arıcı'dan ikinci skandal! Sahnede dakikalarca...

İLİŞKİLİ HABER

Irmak Arıcı'dan ikinci skandal! Sahnede dakikalarca...
Funda Arar'dan 'kadına şiddete hayır' çağrısı! Alkıştan salon inledi...

İLİŞKİLİ HABER

Funda Arar'dan 'kadına şiddete hayır' çağrısı! Alkıştan salon inledi...
Kadın kaynak personeli konuştu, Cumhurbaşkanı Erdoğan alkışladı

İLİŞKİLİ HABER

Kadın kaynak personeli konuştu, Cumhurbaşkanı Erdoğan alkışladı

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 9

YersenEşitmişiz 3 yıl önce

Evet kadınlara kanun önünde ve yasal haklarda tanınan pozitif ayrımcılık kaldırılmalı. Madem eşitsek lafta kalmasın

Birvatandaş.. 3 yıl önce

Kadınlar erkeklerden 5 yıl önce emekli olmasın.emeklilik yaşları aynı olsun.

deniz 3 yıl önce

Türkiyede kadın erkek eşit değil ,kadın 5-0 önde ,aileleri dağıtanda budur.

eşitsizlik 3 yıl önce

eşitlik dediniz erkekler işsiz evde oturuyor kadınlar çalışıyor. sonra aile içi şiddeli geçimsizlik. bunu nasıl çözeceksiniz. İstanbul sözleşmesinin makyajlı hali gelecek anlaşılan

zafer gülten 3 yıl önce

kadın erkek eşitliği derken,şu eşitsizlik gözardı ediliyor....misal olarak bir erkek kalabalıkta bir kadına kazarada değse,kadın şikayetçi oldumu adam tacizci sapık ilan ediliyor,ama aynı şeyi bir kadın bir adama yaparsa,kalabalıkta bir kadın genç yakışıklı bir erkeği sıkıştırıp taciz ederse birşey olmuyor,adam şikayetçi olsa alay konusu olur zaten.bunada bir çözüm getirilip haklar eşitlenmeli.

Toplam 9 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun