Şef Ömür Akkor ile "Anadolu'nun Binlerce Yılı" başlıklı yemek sergisi açıldı

Şef Ömür Akkor ile "Anadolu'nun Binlerce Yılı" başlıklı canlı yemek sergisi ön gösterimi Nevmekan Selimiye'de gerçekleştirildi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Üsküdar Belediyesince düzenlenen ve 2 gün boyunca gösterilecek canlı yemek sergisinde Anadolu'nun geçmişten bugüne kadar ulaşan beslenme serüveni gözler önüne seriliyor.

Sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan Ömür Akkor, Anadolu'nun hem yemeklerini hem de tarihini aynı masaya topladıklarını belirterek, Anadolu'nun tarihiyle, yemeğin tarihi bir arada başladığını söyledi.

Akkor, dünya tarihinde yemeğin büyük öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Dünyanın yemek konusunda bize dönmesi gerekiyor.

Çok yanlış bir yöne bakıyorlar. Burası yemeğin kalbi, Anadolu yemeğin doğduğu coğrafya. Aslında amacım bu sergiyi yurt dışına taşımak.

Bizim için tarhana, ekmek, bazlama çok bilindik ama dünya bunların hepsinden habersiz yaşıyor. Sergiyi dünyanın başka coğrafyalarına taşımamız gerekiyor. Bu sergiyi Anadolu'nun yemek kültürünün merkezi olduğunu ispat etmek için yaptım." 

Sergide Anadolu'daki yemek kültürünün başlangıcından bugüne kadar uzanan malzeme, araç-gereç ve yemeklerin yer aldığını aktaran Akkor,

ziyaretçilerin el baltasından ilkel değirmen taşlarına, buğday lapasından tarhanaya, Hititlerden Osmanlı-Türk mutfağına uzanan yemek türlerini görebileceğini dile getirdi. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0