Altın, para, yumurta, yengeç ve nar gibi ürünlerin turşuları olur mu demeyin. Eyüpsultan'da geleneksel haline gelen turşu festivalinde Euro'nun ve yengecin turşusunu kurdular.
Uzakdoğu'dan gelen müşteriler yengeç turşusuna merak sardı. Yapımı 5 gün süren ve açılmadığı takdirde 2 yıl raf ömrü olan yengeç turşusunun yapımı ise çok zahmetli. Önce deniz suyu ile haşlanan yengeçler daha sonra içine elma sirkesi ve limon, hatta sarımsak da eklenerek marine ediliyor.
Turşu festivali Eyüpsultan Belediyesi tarafından geleneksel hale geldi ve geleneksel turşu festivali ismi ile düzenleniyor.
Yengeçten Euro'ya elmadan yumurtaya onlarca turşu çeşidinin bulunduğu festivalde vatandaşlar yoğun ilgi ile ürünleri tadıyorlar. Eğlenceli görüntüler ortaya çıkıyor. Ayrıca festivalde koronavirüs turşusu bile var.
Sağlık ve lezzet açısından özellikle sofraların vazgeçilmezi olan kış aylarının vazgeçilmezi turşu Eyüpsultan'da festival şeklinde geleneksel bir festivalle satılıyor. Lahana, salatalık, biber ve geleneksel turşuların yanı sıra festivalde dikkat çeken covid-19 yengeç, yumurta, bal kabağı, elma, nar turşuları altın ve para turşusu da yer aldı. Ak Parti milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Eyüpsultan kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanı sıra pek çok isim de katıldı. Festivalde turşunun yanında vatandaşlara kuru fasulye ve pilav dağıtımı da yapıldı. Rumeli sanatçısı Cüneyt Şentürk sahne aldı.
YENGEÇ TURŞUSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Uzakdoğu'dan gelen müşteriler tarafından en çok tercih edilen turşu, yengeç turşusu oldu. Festivalde covid-19 turşusu dahi bulunuyor. Üç kuşaktır turşuculuk yapan Tayfun Araz burada bizim uzakdoğulu müşterilerimizin sayısı çok yüksek talepleri üzerine denedik ve oldu.
Pek çok tüketiciden istek gören bu turşu herkes için uygun olmasa da raf ömrü de çok az olduğu için neredeyse sipariş üzerine yapılıyor. Bu ürünü yaptığımızda 2 hafta içinde tüketmeliyiz. Diğer turşular ise açılmadığı sürece 2 yıl dayanabiliyor dedi.
BİR YORUM YAPIN 0