Sabire Aydemir'in 112. yaş günü şerefine hazırlanan çalışma ile doodle bir kez daha akıllara geldi. Doodle epey uzun bir zamandır her internet kullanıcısının aslında gayet iyi bildiği çizimler. Peki doodle nedir? Doodle nasıl okunur? İşte doodle hakkında bilmeniz gerekenler...
Doodle, çok uzun zamandır kullanılan bir çizim tekniği adı olsa da, internetin kullanılmaya başlamasının ardından daha fazla anılır olmuş durumda. "Karalama" anlamına gelen bu çizim yöntemi, son dönemde Google arama motoru ile bağdaşmış durumda. İnternetin ortaya çıkması ve Google arama motorunda kullanılmaya başlamasının ardından doodle terimi de herkesin hayatına bir şekilde girmiş bulundu.
'Duğdıl' şeklinde okunan doodle günümüzde, arama motoru Google'ın ana sayfasında 'Google' yazan logosunun sanatsal ve dikkat çekici imaj çalışmalarına dönüşmesi anlamına geliyor. Doodle denildiğinde insanların aklına gelen şey dikkat çekici logolar oluyor.
Doodle zamanla popülerlik kazanınca Google'ın da doodle'lar için verdiği önem giderek arttı. İlk olarak Google, sadece önemli günler için doodle'lar hazırlayıp yayınladı. Ancak günümüzde bu durum giderek arttı ve ünlü kişilerin doğum günlerinden önemli bayramları ya da festivalleri kutlamak için de özel doodle'lar hazırlanmaya başladı.
DOODLE SADECE GÖRSELLERDEN İBARET DEĞİL
Doodle çalışmaları ilk etapta yalnızca görsellerden ibaretti. Ancak zaman içerisinde bu durumda da değişikliğe gidildi. Günümüzde doodle çalışmaları bir animasyondan ya da video içerikten oluşabiliyor. Bu noktada Google tarafından belirlenen tasarım ekibinin yaratıcılıkları da önemli bir fark ortaya koyuyor. Google'ın yaratıcı ekibi tarafından hazırlanan doodle'lar hem bir geleneği devam ettiriyor hem de dikkat çekici çalışmalar ortaya koyulmasını sağlıyor.
BİR YORUM YAPIN 0