Areda Survey Türkiye’nin hatıra saklama alışkanlıklarını araştırdı! Sonuç şaşırttı

Türkiye'nin güvenilir araştırma şirketi Areda Survey’in 1.100 katılımcıyla gerçekleştirdiği “Hatıra” araştırmasına ilişkin anketin sonucuna göre, anılarına değer veren Türk halkı en çok sevdiği kişiye ait bir eşyayı saklıyor.

Araştırma şirketi Areda Survey'in Türkiye’nin hatıra saklama alışkanlıklarını araştırdı.1.100 katılımcıyla gerçekleştirdiği "Hatıra" araştırmasına ilişkin anketin sonucuna göre, anılarına değer veren Türk halkı en çok sevdiği kişiye ait bir eşyayı saklıyor.

EN ÇOK YETİŞKİNLER SEVDİKLERİNE AİT EŞYALARI SAKLAMAYI SEVİYOR

Araştırmaya katılanların yüzde 21,2’si en çok sevdiğine ait bir eşyayı sakladığını belirtti. Sevdiğine ait bir eşyayı saklayanların yüzde 19,6’sı kadınlardan oluşurken, yüzde 22,5’lik dilimde ise erkekler yer aldı. En çok, 45-54 yaş arası kesimin, yüzde 29’luk oranla sevdiğine ait eşyaları saklamaya önem verdiği tespit edildi. Bunu yüzde 20 ile 65 yaş üzeri kesim takip etti.

Yüzde 13,6’lık kısmı madeni/kağıt para biriktirdiğini söylerken, yüzde 12’si ise tüm anılarının yer aldığı hatıra defterini sakladığını ifade etti. Yüzde 18’lik oranla erkekler, kadınlardan daha çok madeni para biriktirdiğini belirtirken, yüzde 12,5’lik oranla en çok kadınların hatıra defterlerini sakladığı ortaya çıktı.

Areda Survey Türkiye’nin hatıra saklama alışkanlıklarını araştırdı

Areda Survey Türkiye’nin hatıra saklama alışkanlıklarını araştırdı

65 YAŞ ÜSTÜ, MEKTUPLARINI UNUTMUYOR

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve haberleşmenin kolaylaşmasıyla birlikte mektuplaşma da unutulmaya yüz tutmuş bir alışkanlık oldu. Araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 10’u mektuplarını hala sakladığını belirtti. 65 yaş üzeri kişiler de yüzde 14,9’luk oranla, mektuplarını en çok saklayan yaş dilimi oldu.

Araştırmaya katılanların diğer verdiği birbirine yakın cevaplar ise, sırasıyla asker künyesi, magnet, anahtarlık, çakmak, çakıl taşı, nikah şekeri, deniz kabuğu, sinema-konser-tren-uçak bileti, kartvizit, kuru çiçek, misket, forma ve hediye kaplamaları oldu.

Türkiye genelinde 1.100 kişinin katıldığı ve 19-21 Nisan tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0