Mostar Köprüsü nerede? Mostar Köprüsü hangi ülkede? Mostar Köprüsünü kim yaptı?

Bugün 3 milyon 243 bin 425 kişinin hayalleri için ter döktüğü YKS'nin ilk oturumu olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) bugün yapıldı. Sınavda sorulan "Mostar Köprüsü nerede?" sorusu herkes tarafından merak edildi. Peki Mostar Köprüsü hangi ülkede? Mostar Köprüsü ne zaman yapıldı? İşte birçok kişinin internette araştırdığı o sorunun yanıtı...

Milyonlarca öğrenci bugün üniversite hayalini gerçekleştirmek için Türkiye'nin dört bir yanından TYT sınavına girdi. Pek çok farklı konuda soruların yer aldığı sınavda sorulan Mostar Köprüsü, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kişi "Mostar Köprüsü nerede? Mostar Köprüsü ne zaman inşa edildi? Mostar Köprüsü hangi ülkede?" gibi soruların yanıtını arama motorlarında hızla araştırmaya başladı. Etkileyici mimarisi ve tarih kokan dokunuşlarıyla herkesin merak ettiği Mostar Köprüsü hakkındaki tüm detayları sizler için açıkladık.

El Hamra Sarayı nerede? Elhamra Sarayı hangi ülkede? TYT Elhamra Sarayı sorusu yanıtıİLİŞKİLİ HABEREl Hamra Sarayı nerede? Elhamra Sarayı hangi ülkede? TYT Elhamra Sarayı sorusu yanıtı

MOSTAR KÖPRÜSÜ NEREDE? MOSTAR KÖPRÜSÜ HANGİ ÜLKEDE?

Bosna-Hersek sınırları içerisinde yer alan Mostar Köprüsü, Neretva nehri üzerinde bulunmaktadır. Köklü bir tarihi gözler önüne seren köprü, Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edilmiş ve 9 Kasım 1993 tarihinde Boşnak-Hırvat Savaşı sırasında yıkıma uğramıştır. 

Mostar Köprüsü

Mostar Köprüsü

Yıkımının ardından 1997 yılında UNESCO ve Dünya Bankası'nın önderliğinde yeniden inşasına başlanan köprü, 23 Temmuz 2004'te yeni haliyle ziyaretçilerin kullanımına açılmıştır. 

Mostar Köprüsü özellikleri

Mostar Köprüsü özellikleri

456 kalıp taşın kullanıldığı Mostar Köprüsü, Neretva Nehri'nden 24 metre yükseklikte, 30 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğindedir. Şehirde ticaretin zenginleşmesinde önemli bir rol üstlenen Mostar Köprüsü, inşasından hemen sonra bölgeye de adını vermiştir. Mostar Köprüsü, eski Mostar şehriyle birlikte 2005 yılında Dünya Miras Listesi'ne girmeyi başarmıştır.

Mostar Köprüsünden kareler

Mostar Köprüsünden kareler

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0