Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin muhteşem doğasında balık tutmak isteyenler için birbirinden özel rotalar bulunuyor. Siz de eylül ayının bu güzel günlerinde hem kafa dinlemek hem de güzel vakit geçirmek isterseniz kalem kağıtları hazırlayın çünkü sizin için en iyi balık tutulacak yerleri tek tek listeledik. Peki, balık nerede tutulur? Türkiye'de en iyi balık nerede tutulur? İşte tüm detaylar...
Sonbahar mevsiminin ilk ayı olan eylül ile beraber doğanın tüm zenginliğinin tadını çıkarabileceğimiz aktiviteler yapmaya özen gösteriyoruz. Kimi zaman dinlenmenin adresi olan güney sahillerine kimi zaman da Karadeniz'in yemyeşil orman denizlerine rotamızı çevirirken stres atmak için tüm vaktimizi güzel bir şekilde değerlendiriyoruz. Eğer kalabalık ve gürültüden tamamen uzaklaşarak yalnızca sakinliğin hakim olduğu güzel bir aktivite yapmak isterseniz size önerimiz tam da balık mevsiminde tazecik balıklar tutmak olacaktır. Doğal bir terapi yöntemi olan balık tutmak için tüm malzemelerinizi yanınıza alıp doğayla baş başa kalmak size çok iyi gelecek. Gelin, Türkiye'de balık tutulacak en güzel yerlere şöyle bir göz atalım.
BALIK NEREDE TUTULUR? TÜRKİYE'DE EN İYİ BALIK NEREDE TUTULUR?
Araba kornaları, insan kalabalığı ve şehrin her yerinden görülebilen ışıklardan uzaklaşmak ve nefes almak için en iyi balık rotalarına doğru yolculuğa çıkmak belki de uzun zamandır aradığınız huzurun anahtarı olabilir.
UFAK BİR BİLGİ:
Eylül ayında balık tutmak istiyorsanız lüfer, kolyoz, izmarit, barbunya, çinekop, çipura, kılıç ve kırlangıç balıklarının bu ayın balıkları olduğunu unutmayın. En sevdiğimiz mevsimlerden biri olan sonbaharın gelişini müjdeleyen Eylül ayında özellikle yağmur suyunu alan palamut da irileşir ve güzelleşir.
- CUNDA ADASI
"Alibey Adası" olarak da bilinen Cunda Adası, masmavi koyları ve tertemiz doğasıyla her dönemin favori lokasyonlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle gün batımını izlemeyi sevenler için adeta görsel bir şölen sunan Cunda Adası, balık tutmak için de çok uygun bir yer.
Levrek ve Çipura balıklarıyla nam salan Cunda Adası'na gelirken yanınıza olta ve malzemelerinizi -bir de ufak bir radyo- alarak keyifli vakitlerin tadına varabilirsiniz. Ayrıca burada isparoz, sargoz, lüfer, mercan, zargana ve turna gibi balıklar da oldukça lezzetli oluyor.
- FOÇA
Şöyle rotamızı ege sahillerine doğru çevirdiğimizde karşımıza ilk çıkan yerlerden biri İzmir'in gözbebeği Foça oluyor. Geçmiş çağlarda Phokaia ismiyle de bilinen Foça, geçmişi antik dönemlere uzanan köklü tarihiyle ön plana çıkıyor. Çarşaf gibi berrak deniziyle göz kamaştıran Foça, yalnızca tarihi ve kültürel zenginliğiyle değil de balıkçılığıyla da oldukça meşhur.
Balık tutmayı sevenler için her mevsim uygun bir ortam sunan Foça'da özellikle Büyükdeniz ve Küçükdeniz sahillerinde rahatlıkla balık tutabilirsiniz. Levrek ve Kefal balıklarıyla ünlenen bu yerde sardalye, çipura ve karagöz balıklarının en iyisine ulaşabilirsiniz.
- ÇILDIR GÖLÜ
Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su gölü olan Çıldır Gölü, eşsiz yayla manzarasıyla Kars'ın incisi olarak karşımıza çıkıyor. Gölün çevresi doğa yürüyüşü yapanların uğrak noktalarından biri haline gelirken Çıldır Gölü de balık tutmak için oldukça elverişli bir yerdir.
Genellikle ağ balıkçılığı yapılan Çıldır Gölü, kış mevsiminde donduğu için testere ile belirli alanlar açılarak balıkçılık yapılır.
- FAROZ LİMANI
Balık tutmak için en doğru rota denildiği zaman Karadeniz'i es geçmek olmaz! Özellikle hamsisiyle popüler olan Karadeniz'in en özel köşelerinden biri olan Trabzon'un Faroz Limanı balık tutmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Hamsi dışında izmarit, istavrit, eşkina ve barbunya balıklarıyla da oldukça ünlü olan Faroz Limanına gelerek hem balık tutabilir hem de kafa dinleyebilirsiniz.
- BOZCAADA
Çanakkale'ye 45 kilometre uzaklıkta yer alan Bozcaada, belki de tatilcilerin en sevdiği rotalardan biri. Balık sevdalıları için keyifli bir rota haline gelen Bozcaada'da özellikle Ayazma Plajı çevresine gelerek balık tutabilirsiniz. Buranın en ünlü balık türleri ise levrek, karagöz ve lipsos oluyor.
- GÜLLÜK
"Mandalya Körfezi" olarak da bilinen Güllük, Bodrum'un en sakin ve özel noktalarından biri. Eğer hem dinlenmek hem de kafa dinlemek için güzel bir yer arıyorsanız Güllük'e gelerek doğanın ve kültürel zenginliğin tadını çıkarabilirsiniz. Kamp yapmak için de oldukça elverişli bir alan olan Güllük'te çipura, levrek, sargoz, mercan, lüfer, dil balığı, kefal ve palamut gibi balık türleri yaygın olduğu için burada balıkçılık en önemli geçim kaynaklarından birini oluşturuyor. Sizde balık tutmak için buraya rahatlıkla gelebilirsiniz.
İYİ EĞLENCELER DİLERİZ!
BİR YORUM YAPIN 0