TRT Ortak Yapımı 'Sadık Ahmet'in galası gerçekleştirildi! Filmin vizyon tarihi ise...

Geçtiğimiz akşam merakla beklenen TRT ortak yapımı 'Sadık Ahmet' filminin galası gerçekleşti. Film, Yunanistan'daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin hakları için verdiği mücadele ile tanınan merhum Dr. Sadık Ahmet'in hayatını konu alıyor.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

1947 yılında Gümülcine'de doğan ve tıp eğitimi aldıktan sonra Yunanistan'da yaşamaya başlayan Dr. Sadık Ahmet'in Batı Trakya Türk haklarının devlet tarafından hiçe sayılmasına karşı verdiği siyasi mücadeleyi ve bu süreçte yaşadıklarını anlatan filmin galası, geçtiğimiz akşam TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. TRT ortak yapımı 'Sadık Ahmet' filmi için gösterim öncesi basın açıklamasında bulunan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT'nin yayıncılık faaliyetleri ile birlikte özel önem atfettiği alanların başında sinema geldiğini söyledi.

Sadık Ahmet film galası

Sadık Ahmet film galası

"MİSYON YÜKLÜ İŞLERE İMZA ATMAYA GAYRET GÖSTERİYOR"

Konuşması sırasında TRT'nin sinema alanında marka değerini gün geçtikçe yükselttiğine dikkat çeken TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı; "TRT, verdiği desteklerle aslında birçok projenin beyazperdeye taşınmasına vesile oluyor, özellikle ortak yapımlarda derdi olan, misyon yüklü işlere imza atmaya gayret gösteriyor. Özellikle ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılarla TRT, sinema alanında da marka değerini gün geçtikçe yükseltiyor. Bunun en temel göstergelerinden biri dünyanın en önemli film festivallerinden çok önemli ödüllerle dönüyor olması. Tabii bu ödüller bir yandan da aslında TRT Sinema'nın hangi noktaya geldiğine işaret. Bir yandan da yeni projeler için yeni ortak yapımlar için bizleri teşvik ediyor." şeklinde konuştu. 

Sadık Ahmet film galası TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı

Sadık Ahmet film galası TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı

"TRT AÇISINDAN GURUR VERİCİ!"

Basın açıklamasında filmin konusuna dair bilgi veren TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, hikayenin asıl sahibi Dr. Sadık Ahmet için de düşüncelerini aktardı.  TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı; "Sadık Ahmet, Batı Trakya davasını dünyaya duyurmak için hayatını vakfetmiş bir mücadele insanı, özellikle Batı Trakya Türklerinin asimile edilmeye çalışıldığı, yok sayılmaya çalışıldığı bir dönemde onların insanca yaşama hakkını savunmayı üstlenmiş bir karakter. Bu uğurda yargılanmış ve hapis cezasına çarptırılmış bir kişi. Ama son nefesine kadar milletine sadık kalmış, davasına sadık kalmış, inancına sadık kalmış bir karakter. Mücadelesiyle örnek teşkil etmiş bir Türk. Türk milletinin asla yok sayılamayacağını dünyaya haykırmış bir karakter. Böyle bir şahsiyetin filminin beyaz perdeye aktarılması da TRT açısından gurur verici. Bu projenin ortak yapımcısı olmak bizler için TRT için gurur verici. Çünkü Sadık Ahmet filmi aynı zamanda kimliğimizin gölgelenmesine, bağımsızlığımızın kısıtlanmasına izin vermeyeceğimizin de TRT açısından bir ilanıdır. Ben bu vesileyle Dr. Sadık Ahmet'i bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum." dedi. 

Yapımcılığını Mahmut Cüneyt Göz'ün üstlendiği filmin galasında; Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, kurucusu merhum Sadık Ahmet olan Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadıkahmet, oğlu Levent ile kızı Funda Sadıkahmet, filmin oyuncuları, yapım ekibi ile sanat ve kültür dünyasından çok sayıda davetli yer aldı.

Sadık Ahmet film

Sadık Ahmet film

"AİLESİNİN İZNİNE, ONAYINA BAĞLIYDI"

Dr. Sadık Ahmet'in hikayesi için ailesiyle ortak çalışıldığını ifade eden TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı; "Bu projenin hayata geçebilmesi elbette ki ailesinin iznine, onayına bağlıydı. Dolayısıyla ben eşi hanımefendiye ve evlatları Levent Bey ve Funda Hanım'a sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Yapımcımıza, yönetmenimize elbette ki oyuncularımıza ve tüm set ekibime buradan şükranlarımı, teşekkürlerimi iletiyorum. TRT, Sadık Ahmetlerin hikayesini, tarihimizi, kültürümüzü ve kimliğimizi anlatmak için tüm gayretiyle çalışmaya devam edecek." şeklinde konuştu. 

Dr Sadık Ahmet ailesi

Dr Sadık Ahmet ailesi

"NASIL MÜCADELE VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ ÖĞRETECEK!"

Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet ise eşinin vefat tarihi olan 24 Temmuz 1995'i hiç unutmadığını belirterek "Eşimi kaybettiğim anı hiç unutmadım ve şu anda da biraz sonra izleyeceğim filmde onu tekrar yaşayacağım. 28 yıl sonra rahmetlinin hayatının beyaz perdeye alınması, genç nesillere nasıl mücadele verilmesi gerektiğini öğretecek." dedi. 

Dr Sadık Ahmet

Dr Sadık Ahmet

DR. SADIK AHMET'İN OĞLU BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU!

Basın konuşması sırasında söz hakkı alan Dr. Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet, açıklamalarıyla filmin izleyiciler açısından nasıl bir anlam taşıması gerektiğine dikkat çekti. Levent Sadık Ahmet; "Sadık Ahmet filmiyle tüm Türk dünyasında ve diasporada yüreklerde Türklüğün kıvılcımını tekrar yaratacağına inanıyorum ve inşallah diliyorum ki o Türk gençleri Sadık Ahmet'in filmini izleyerek ülkemizi ve bayrağımızı çok daha yükseklere çekecektir." ifadelerini kullandı. 

Dr. Sadık Ahmet

Dr. Sadık Ahmet

"ÖLDÜĞÜNE BELKİ DE BU GECE İKNA OLACAĞIM"

Kızı Funda Sadık Ahmet ise, "Ben bu gece babamla kucaklaşacağım ve onun öldüğüne belki de bu gece ikna olacağım. Çünkü 28 yıldır buna ikna olmadım. TRT'ye ve MCG'ye, özellikle oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Sadık Ahmet film galası

Sadık Ahmet film galası

2 ŞUBAT'TA VİZYONA GİRECEK!

Senaryosunu Mert Dikmen'in kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda ise Hakan Yonat'ın oturduğu film 2 Şubat'ta beyazperdede izleyicilerle buluşacak. Edirne'de çekimleri tamamlanan filmin başarılı oyuncu kadrosu ise dikkat çekiyor. Oyuncular arasında; Nur Fettahoğlu, Erkan Can, Ozan Akbaba, Renan Bilek, İlker Aksum, Taner Rumeli, Burak Satıbol, Uğur Yücel, Erdal Beşikçioğlu, Suzan Kardeş ve Doğukan Güngör gibi başarılı isimler yer alıyor. 

FİLMİN FRAGMANI;

Bir Sevdadır dizisi oyuncuları ilk bölümü birlikte izledi! Bir Sevdadır'a görkemli gala

İLİŞKİLİ HABER

Bir Sevdadır dizisi oyuncuları ilk bölümü birlikte izledi! Bir Sevdadır'a görkemli gala

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0