İrlanda'nı başkenti Dublin'de İsrail'in Eurovision'a katılmasını boykot protestosu düzenlendi

İrlanda'nın başkenti Dublin'de Gazze'de soykırım uygulayan İsrail'in Eurovision şarkı yarışmasına katılması, İrlanda Radyo Televizyonu önünde boykot edildi. Düzenlenen gösteriye çok sayıda sanatçı ve vatandaş katıldı.

İrlanda Filistin Dayanışma Derneği ve İrlandalı Filistin Sanatçıları tarafından Dublin'deki İrlanda Radyo Televizyonu (RTE) önünde gösteri düzenlendi. Göstericiler, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım uygulayan İsrail'in eurovision şarkı yarışmasına katılmasını boykot etmek üzere toplandı ve RTE'ye tepki gösterdi. Gösterilere, İrlandalı müzisyen Liam O Maonlai, şarkıcı Mary Coughlan, Avustralyalı müzisyen Stephen Rea ve çok sayıda kişi katıldı.

İRLANDA'NIN GÖBEĞİNDE İSRAİL BOYKOT EDİLDİ

İrlanda'da Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'in Eurovision yarışmasından diskalifiye edilmesi çağrıları yapılmıştı. Ancak İrlanda Radyo Televizyonu (RTE) bu çağrıları yayınlamadı. İrlandalı göstericiler, İsrail'i boykot etme çağrılarını yayınlamadığı gerekçesiyle RTE'ye tepki gösterdi.

Geleneksel müzik ve dansların yapıldığı gösterilerde bazı göstericiler İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Gazzelileri temsilen yere yattı. İrlandalı müzisyen Liam O Maonlai, şarkıcı Mary Coughlan, Avustralyalı müzisyen Stephen Rea ve çok sayıda kişi orada bulundu.

"ÖZGÜRCE AYAKTA DURMAK İÇİN HALEN VAKİT VAR"

Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan İrlandalı müzisyen Liam O Maonlai, "Birisi bana çok ilginç bir şey söyledi: 'Sanki bu soykırım, kontrol sistemi tarafından kontrol edilmeyen muhtemel tek ülke Filistin üzerine yapılmaktadır.' Filistinliler aslında herkes için ayakta duruyorlar. Özgürce ayakta durmak için halen vakit var." dedi.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0