Emine Erdoğan İsrail'in Refah saldırısına tepki gösterdi! "7 Ekim’den bugüne insani bir kâbus"

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle sık sık gündeme gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu kez sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesaj ile gündeme geldi. Yaptığı paylaşım sırasında 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırılara dikkat çeken Emine Erdoğan, yaptığı açıklamalar ile Refah bölgesine düzenlenen saldırılara tepki gösterdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırıların başladığı ilk günden beri mesaisinin büyük bir bölümünde Gazze'de akan kanın durması için yoğun çaba gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz saatlerde yaptığı sosyal medya paylaşımı ile İsrail'in Filistin'in Refah bölgesine düzenlediği saldırılara tepki gösterdi. Emine Erdoğan, "Filistinli kardeşlerimizin ait oldukları topraklarda, çocuklarını barış ve güven içinde yetiştirebilecekleri günler gelene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."  şeklinde konuşarak barış çağrısını yineledi.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

"HİÇBİR MEŞRU SİYASİ İDEOLOJİ, ZULMÜ KAPSAMAZ!"

Sosyal medya paylaşımına "Evlerinden edilmiş 1,5 milyona yakın Filistinlinin yaşadığı Refah, Gazze’de yedi aydır süren soykırımdan kaçan masumların son sığınaklarındandı. Filistinli kardeşlerimiz, 7 Ekim’den bugüne insani bir kâbusun içerisinde. İsrail, uluslararası hukuku hiçe sayarak art arda işlediği savaş suçlarına yenilerini eklemeye ve katletmeye devam ediyor." sözleriyle başlayan Emine Erdoğan, açıklamalarına "Filistin halkının insani yardımlarla bağını koparmayı hedefleyen, ateşkes müzakerelerine gölge düşüren Refah saldırılarıyla bir kez daha kahrolduk. Sivillerin sığındığı hastanelerin, okulların, ibadethanelerin, kampların hedef alındığı; kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanların hastalığa ve açlığa mahkûm edildiği vahşet artık durmalı. Zira hiçbir ilahi ahid, hiçbir meşru siyasi ideoloji, zulmü kapsamaz!" şeklinde devam ederek İsrail'in Filistin'in Refah bölgesine düzenlediği saldırılara tepki gösterdi. 

Emine Erdoğan Gazze: Direnen İnsanlık sergisi

Emine Erdoğan Gazze: Direnen İnsanlık sergisi

"MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!"

Paylaşımıyla uluslararası basında önemsizleştirilen ve göz ardı edilen Filistin halkının hala daha bir vahşet içerisinde olduğuna dikkat çeken Emine Erdoğan, Filistin'de yaşanan soykırımın en kısa sürede sona ermesi için iyi temennilerini dile getirdi. Emine Erdoğan; "Geri dönüşü olmayan bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep ediyor, tüm kalbimle Filistin’in hak ettiği huzura kavuşmasını diliyorum. Filistinli kardeşlerimizin ait oldukları topraklarda, çocuklarını barış ve güven içinde yetiştirebilecekleri günler gelene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Filistin İçin Tek Yürek!" şeklinde konuştu. 

Kısa süre içerisinde hızla yayılan paylaşımın ardından Emine Erdoğan'ın mesajı sosyal medyada adeta beğeni yağmuruna tutuldu. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0