Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas, dünyanın en iyi yoğurtlu yemeklerini sıraladı. Listede birçok Türk lezzeti yer alırken sizce zirvede hangi yemek yer aldı?

A- Çökertme kebabı

B- Tandoori

C- Şişbarak

D- Mantı

2. Dünyaca ünlü aktris Sharon Stone'un, 2005'te Andy Garcia ile birlikte konuk oyuncu olarak rol aldığı 'Kurtlar Vadisi' hakkındaki açıklamaları tartışmalara yol açtı. Stone'un hangi açıklaması başta dizinin senaristi olmak üzere birçok kişi tarafından reddedildi?

A- Kurtlar Vadisi set ekibinde İngilizce bilen tek kişi bile yoktu

B- Dizide rol almamız için teklif edilen ücreti ödemediler

C- Necati Şaşmaz çok ukala ve rahatsız edici birisiydi

D- Kurtlar Vadisi'nde asla rol almak istemedim

3. "Şibidi Dop Dop Yes Yes" şarkısı eşliğinde göbek atarak ünlenen fenomen Yasin Cengiz’in 2023 geliri ve sahne ücreti ‘pes’ dedirtti. Yalnızca birkaç saniye göbek dansı yapan ünlü fenomenin serveti sizce ne kadar olabilir?

A- 3 Milyon TL

B- 25 Milyon TL

C- 32 Milyon TL

D- 8 Milyon TL

4. Ünlü şarkıcı Mustafa Topaloğlu'nun oğlu ve aynı zamanda Prestij Müzik’in sahibi Hilmi Topaloğlu'nun yeğeni olan Çağlayan Topaloğlu, ünlü bir yıldıza öfke kustu. Bahsi geçen sanatçının, amcası sayesinde üne kavuştuğunu söyleyen Topaloğlu, "Onunla görüşmüyorum. Kendisini geçtiğimiz günlerde aradım. Bir şarkısını okumak isteyecektim, telefonlarımı dahi açmadı. Eşeğin hatırı yoksa sahibinin hatırı vardır, ekmek yediğin kaba pislemeyeceksin, tükürmeyeceksin" dedi. Topaloğlu'nun bahsettiği ünlü isim kimdi?

A- Alişan

B- Özcan Deniz

C- Haluk Levent

D- Mahsun Kırmızıgül

5. Kıbrıs Şehitlerini Anma ve Gazilerle Buluşma Programı'na katılmaya hazırlanan Türkan Şoray'a doktorundan izin çıkmadı. Doktorunun 'Bahçede bile yürüme' dediği ünlü sanatçının rahatsızlığı neydi?

A- Huzursuz bacak sendromu teşhisi konmuştu

B- Kemik erimesi teşhisi konmuştu

C- Zatürre teşhisi konmuştu

D- Parkinson hastalığı teşhisi konmuştu

6. Yıllardır filminin çekilmesi planlanan Sabahattin Ali’nin imza romanlarından biri yakın zamanda dizi olarak izleyenlerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyuncu kadrosunun henüz şekillenmediği projenin çekimlerinin Almanya ve Türkiye'de gerçekleştirileceği öğrenildi. Peki, yakında dizisi çıkacak olan romanın ismi nedir?

A- İçimizdeki Şeytan

B- Kuyucaklı Yusuf

C- Sırça Köşk

D- Kürk Mantolu Madonna

7. "Kariyerim dursa bile Filistin'i desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim.” sözleriyle hafızalara kazınan dünyaca ünlü süper model Bella Hadid radikal bir karara imza attı. Filistin’e destek verdiği için ölüm tehditleri alan ve iş birlikleri iptal edilen Hadid'in çok konuşulan yeni kararı neydi?

A- Bazı markalarla asla çalışmak istemediğini duyurdu

B- Filistin'e destek vermekten vazgeçti

C- Kariyerine yalnızca Avrupa'da devam edecek

D- Kariyerini noktalama kararı aldı

8. 'Kahtalı Mıçe’ ismiyle nam salan ses sanatçısı Mustafa Aslan’ın gırtlak kanserine yakalandığı iddia edildi. İddiaların ardından 71 yaşındaki sanatçı, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ünlü sanatçının açıklaması ne oldu?

A- Hasta değilim ancak ekonomik açıdan zorlu günler yaşıyorum

B- Kanser değilim

C- Kanser için kemoterapi görmeye başladım

D- Kanser hastalığını uzun zaman önce yendim

9. "Acıların Kadını" Bergen ve Dilber Ay'ın ardından ünlü bir kadın sanatçının daha hayatının beyaz perdeye aktarılacağı öğrenildi. Başrol için Farah Zeynep Abdullah, Serenay Sarıkaya ve Pınar Deniz'in düşünüldüğü film hangi sanatçının hayatını yeniden gündeme getirecek?

A- Esengül

B- Gülden Karaböcek

C- Mine Koşan

D- Tüdanya

10. Antalya'nın Kumluca İlçesine bağlı Ortaköy Mahallesinde 2030 yılında nesli tükenme tehlikesi olan bir hayvan türüne dikkat çekmek için ilginç bir tören düzenlendi. Sembolik bir nikah ile dünyaevine giren hayvanlar, düğün öncesi süslendi. Nikah memuru,şahitler ve köy halkı huzurunda gerçekleşen nikahta beşi bir yerde altın mı takılmadı dersiniz havuç ve ot mu ikram edilmedi… Peki, gündemden düşmeyen bu hayvan hangisiydi?

A- Maymun

B- Tavşan

C- Tavuk

D- Eşek

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.A - 2.A - 3.C - 4.B - 5.C - 6.D - 7.D - 8. B- 9. A - 10.D

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Hastanelerde 'Onaylı Randevu' dönemi bugün başlıyor! Onaylı Randevu Sistemi nasıl olacak?

İLİŞKİLİ HABER

Hastanelerde 'Onaylı Randevu' dönemi bugün başlıyor! Onaylı Randevu Sistemi nasıl olacak?
Annesini dövmekten beter eden oyuncu kim? - Neler Oldu Neler?

İLİŞKİLİ HABER

Annesini dövmekten beter eden oyuncu kim? - Neler Oldu Neler?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0