AK Parti kadın kolları Filistinli anneler için toplandı! "Anne katili İsrail"

Ankara'da AK Parti Kadın Kolları anneler günü dolayısıyla Gazze'de katledilen annelere dikkat çekmek için Genel Merkez önünde toplandı. "Anne katili İsrail", "Filistin için tek yüreğiz" yazılı pankartlar taşıyan kadınlar, "Anneler susmayacak" şeklinde sloganlar attı.

AK Parti Kadın Kolları, Anneler Günü dolayısıyla Gazze'de yaşam hakları ellerinden alınan anneler için 81 ilde etkinlik düzenledi. Bir araya gelen kadınlar ateşkes çağrısı yaptı ve Gazze'de yaşanan insanlık dışı muameleye dikkatleri çekti. Ankara'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve kadın kolları üyeleri, AK Parti Genel Merkezi önünde bir araya geldi.

YAŞAM HAKKI ELLERİNDEN ALINAN ANNELER İÇİN TOPLANDILAR

"Anne katili İsrail", "İsrail katliama son ver", "Ben bir anneyim", "Filistin için tek yüreğiz" yazılı pankartlar taşıyan kadın kolları üyeleri, "Kahrolsun İsrail", "Anne katili İsrail", "Anneler susmayacak", "Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz", "İsrail katliama son ver" şeklinde sloganlar attılar. Genel Merkez önünde basın açıklaması yapan Keşir, İsrail'in saldırısı altındaki Filistin'deki annelerin yaşadığı zorluklara dikkati çekerek, "81 ilde aynı anda yaptığımız bu çağrı, bu haykırış önümüzdeki 2-3 gün boyunca illerimizde devam edecek ve bizler Anneler Günü'ne kadar susmayacağız. Filistinli anneler için susmayacağız. Tüm kadınları, tüm anneleri de bu haykırışa davet ediyoruz." dedi.

İSİMLERİ AĞAÇLARDA YAŞAYACAK

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığınca Anneler Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul Havalimanı bölgesindeki Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı alanda bir fidanlık oluşturuldu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden kadınların isimlerinin yer aldığı fidanlar dikildi. Bu fidanlığa ise "Filistinli Anneler Hatıra Ormanı" adını verdi.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0