İklim aktivisti Greta Thunberg'dan Eurovision finali öncesi Filistin'e destek! Gözaltına alındı

Çarpıcı açıklamalarıyla bir dönem sık sık gündeme gelen İklim aktivisti Greta Thunberg, Eurovision finali öncesinde bir oturma eylemi başlatarak Filistin'e destek verdi. Geçtiğimiz akşam düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na İsrail'in de katılım göstermesine tepki gösteren, Thunberg'ın da içlerinde bulunduğu 10 kişiye polis müdahale etti. Göstericiler İsrail karşıtı protestoya katıldığı için gözaltına alındı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İşgalci İsrail'in, İsveç'te düzenlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılım göstermesi tepkilerin hedefi oldu. Aralarında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in de bulunduğu, Eurovision'un finalinin düzenlendiği Malmö Arena'nın önünde toplanan Filistin destekçisi bir grup işgalci İsrail'in yarışmaya katılmasını protesto etti.

2024 Eurovision Şarkı Yarışması

2024 Eurovision Şarkı Yarışması

İKLİM AKTİVİSTİ GRETA THUNBERG OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI

Protestocularla polis arasında arbede yaşanırken, polis 10 kişiyi gözaltına aldı ve birçok kişiyi de olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Gözaltına alınmayı reddeden İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ve beraberindeki 10 kişi desteğine oturma eylemi başlatarak devam etti. Polisin, eylem başlatan grubun etrafını sarmasıyla olay yerinde toplanan yaklaşık 300 Filistin destekçisi de polisi protesto etmeye başladı.

Nükhet Duru tayt açıklamasına son noktayı koydu! "Tayt kıyafet değil"

İLİŞKİLİ HABER

Nükhet Duru tayt açıklamasına son noktayı koydu! "Tayt kıyafet değil"
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0