Zincir marketlere rağmen 56 yıldır Türkiye'nin en düzenli bakkalı! Ardahan'da Cengiz Bakkal

Ardahan'da yaşayan 74 yaşındaki Cengiz Çelik, 56 yıldır aynı dükkanda bakkallık yapıyor. İlerlemiş yaşına ve onca zincir markete rağmen mesleğini severek yapan Cengiz amca, dükkanının nizami düzeniyle de dikkat çekiyor.

Ardahan merkezde 1968 yılında bakkal dükkanı açan Cengiz Çelik, aynı yıl ticaret odasına da kaydını yaptırdı. 74 yaşındaki Cengiz amca, o günden bu güne dek mesleğini devam ettiriyor. Tam 56 yıldır dükkanını severek işleten Cengiz Çelik, bakkalını hâlâ açık tutmanın mutluluğunu yaşıyor. İlerlemiş yaşına ve zincir marketlere rağmen dükkanını kapatmayı düşünmeyen Cengiz amca, "Büyük marketler işlerimizi olumsuz etkiliyor. Fakat buna rağmen kanaat ediyoruz. Rızkı veren Yüce Allah ve hayatımızda endişemiz yok, mutluyum" dedi.

ÖNEMLİ OLAN GÜVEN VERMEKTİR

Cengiz amca her gün dükkanı 08.00'da açıyor ve boş zamanlarını dükkanı temizleyip toparlayarak geçiriyor. Cengiz Çelik, "İşimden memnunum. Zaman öyle gelip geçti ki anlamadım. Düzenli ve prensipli bir şekilde sürdürdüğüm mesleğimde müşterilerim de memnun. Önemli olan topluma ve müşterilere güven vermektir. Şükür bu güveni de sağlamışız çok şükür" şeklinde konuştu.

Bakkal dükkanı öyle düzenli ve tertipli ki bu özelliği müşterilerin de beğenisini topluyor. Cengiz amcaya göre bu bir iş ahlakı ve işine saygı anlamına geliyor.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0