Elazığ'da bir adamı uyurken soyup soğana çevirdiler! 10 dakikada 300 bin lira dolandırdılar

Elazığ’da Ali Akbaş isimli bir vatandaşın gece uyurken telefonu hacklendi. 10 dakika içerisinde internet bankacılığı hesabından adına kredi çekilip ek hesabı da boşaltılan mağdur adam, yaklaşık 300 bin lira dolandırıldı. Asgari ücretle çalıştığını ve adına çekilen krediyi ödeyecek durumu olmadığını söyleyen talihsiz adam, yetkililere seslenerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Elazığ'da yaşayan Ali Akbaş isimli bir vatandaş, gece uyurken dolandırıcılar tarafından adeta soyup soğana çevirildi ancak ruhu bile duymadı. Edinilen bilgiye göre Akbaş'ın telefonu 4 Mayıs gecesi saat 02.47'de hacklendi ve mobil bankacılık hesabına girildi.

Dolandırıcılar ilk olarak Akbaş adına kredi çekti ve nakit avans hesabını da kullanarak, 10 dakika içerisinde yaklaşık 300 bin lirayı parça parça olmak üzere farklı şahısların hesaplarına aktardı.

Sabah her yerden habersiz bir şekilde uyanan Akbaş, telefonunun açılmadığını fark etti ve tamirciye gitti. Herhangi bir arızaya rastlamayan telefoncu, Akbaş'ın telefonuna virüs girmiş olabileceğini düşünerek format attı. Ardından eve gelerek mobil banka hesaplarını geri yükleyen ve giriş yapan Akbaş'ın gördükleri karşısında başından aşağı kaynar sular döküldü.

Ali Akbaş

Ali Akbaş

"İŞLEMİ BEN YAPIYORMUŞUM GİBİ ONAY VERMİŞLER"

Hemen soluğu karakolda alan mağdur adam yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Telefonum arızalandı ve tamir için telefoncuya götürdüm. Telefoncu bana sorunu giderdikten sonra teslim etti. Ben de tekrar programları yükledim. Yüklediğimde büyük bir sorun ile karşılaştım. Telefonum ele geçirilmiş. İznim olmadan hesaplarıma giriş yapılmış. Hesabımdan hem nakit para hem de kredi çekilmiş. Yaklaşık 300 bin lira mağduriyetim söz konusudur. Benim adıma maaşımı aldığım özel bir bankadan kredi çekmişler. Sanki işlemi ben yapıyormuşum gibi hesabımı ele geçirip onay vermişler. 10 dakika 300 bin liralık işlem yaptılar. Olayı fark ettikten sonra polis merkezine gittim, ifade verdim ve şikayette bulundum. Hemen bankanın müşteri hizmetlerini aradım ve olayın ayrıntılarını öğrendim. Onlarda hemen hesabımı bloke ettiler. Şuan süreci bekliyoruz"

"HABERLERDE OKUYORDUK BAŞIMIZA GELDİ"

Hesabın ayrıntılarına baktıklarında çekilen paranın nereye gittiğinin belli olduğunu ifade eden Akbaş, "İkinci ve üçüncü şahıslara havale edilerek yapılmış. Banka da başlangıç aşamasında gerekli yazışmaları yaptı. Olay başımıza geldiğinde araştırma yaptık. İkinci ve üçüncü şahısların hesapları kiralanamıyormuş. Biz bunları hep okuyorduk bizimde başımıza geldi. Muhtemelen böyle bir uygulama var. Hesapları birileri adına kiraladılar, bu işlemi gerçekleştirdiler. Benim hesabımdan çekiliyor, başka hesaplara havale yapılıyor" diye konuştu.

"ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞIYORUM, KREDİYİ ÖDEYECEK DURUMUM YOK"

Yaklaşık bir ay önce bir program indirdiğini söyleyen Akbaş,"Ondan olacağını düşünmüyorum. Programı da olay gerçekleşmeden bir hafta önce silmiştim. Mailime de müdahale edilmiş ve gelen kutusundakiler çöp kutusuna atılmış. Ben bunu daha sonra fark ettim. Yapan kişiler profesyonel çalışmış. 10 dakika içerisinde 300 bin lira dolandırdılar. Bu olayın kimsenin başına gelmesini istemem. Biz hep haberlerde okuyorduk. Bizim de başımıza geldi. Ben askeri ücret ile çalışan biriyim. Bunu ödeyecek durumum yok. Mağduriyetimin görülmesini ve giderilmesini rica ediyorum" sözleriyle yardım çağrısında bulundu.

Nazlı Sabancı ve Hacı Sabancı kızları Arzu Alara'nın üzerine titriyor!

İLİŞKİLİ HABER

Nazlı Sabancı ve Hacı Sabancı kızları Arzu Alara'nın üzerine titriyor!
Jeffrey Epstein dosyasında adı geçen sihirbaz David Copperfield'e şok taciz suçlaması!

İLİŞKİLİ HABER

Jeffrey Epstein dosyasında adı geçen sihirbaz David Copperfield'e şok taciz suçlaması!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0